Chris Mercado talar ut om sitt mörka förflutna

”Paradise Hotel”-stjärnan står åtalad för misshandel

1 av 4
TV

”Paradise Hotel”-deltagaren Chris Mercado, 22, står åtalad för misshandel.

Det är inte första gången – nu väljer han att öppet berätta om sitt mörka förflutna.

– Jag känner att jag vill att det ska komma från mig, med mina egna ord. Jag vill lätta mitt hjärta, säger han till Aftonbladet.

Aftonbladet berättade i oktober om ”Paradise-Hotel”-stjärnan som åtalas för misshandel efter att ha delat ut två knytnävsslag mot två män efter en krogkväll. Misshandeln ska ha ägt rum sommaren 2014.

Nu väljer Christ Mercado, som nekar till brott, att själv kommentera åtalet.

– Jag nekar inte slagen, men jag gjorde det reflexmässigt i försvar. Jag kände mig underlägsen och hotad av två längre och större killar, säger han.

Två våldsdomar bakom sig

Chris Mercado har blivit dömd för våldsbrott två gånger tidigare. 2009 blev han dömd för misshandel.

– Jag hamnade i en dispyt med en bekant och jag slog till honom. Det var första gången jag gjorde någonting sånt, säger han till Aftonbladet.

– Det gjorde jag medvetet och med flit. Jag var 16 år och jävligt omogen. Jag ångrar det och det var dåligt gjort av mig.

2013 dömdes han för våldsamt motstånd. Han blev anmäld av en polis som såg honom göra motstånd mot en ordningsvakt på en klubb.

– Det var en bagatell. Det påverkade inte någon annan, bara mig själv. Men det var väldigt onödigt, säger Chris Mercado.

”Lärt mig vad som är rätt och fel”

”Paradise-Hotel”-deltagaren menar att våldsbrotten ligger långt bakom honom i dag och att han ångrar det som hänt.

– Jag är uppväxt med att inte göra dumheter. Mina föräldrar har uppfostrat mig bra och lärt mig vad som är rätt och fel. Att just den där saken hände, det kan hända vem som helst egentligen. Att man blir lite arg och hamnar i slagsmål. Det var fel, men jag har också haft oturen att hamna i de här situationerna.

Sökte till dokusåpan för att vända blad

Chris Mercado var den första som fick lämna Paradise Hotel i årets säsong. Han lämnade hotellet i tårar.

– Jag tog det väldigt hårt. En av anledningarna till att jag sökte till Paradise Hotel var att komma ur mitt förflutna, säger han.

– Det har varit svårt att skaffa jobb och så där, man har inte haft det enkelt. Jag kände att Paradise Hotel var en väg för mig. Jag blev besviken. Jag kom inte dit för att åka ut först. Jag tyckte det var pinsamt och tråkigt.

”Är väldigt nervös”

Efter rättegången i dag valde Chris Mercado själv att berätta om sitt mörka förflutna och om våldsdomarna i ett öppenhjärtigt inlägg på Facebook. Många fans har redan kommenterat.

– Det är 99,9 procent är kärlek. Jag hade inte förväntat mig det. Jag uppskattar verkligen att alla stöttar mig. Jag vill bara ge kärlek tillbaka och tacka dem för att de finns där för mig, säger han.

Domen för det senaste åtalet kommer den 23 december.

– Det är väldigt nervöst. Det är precis innan jul så antingen så blir det ris eller ros i julklapp. Jag hoppas på det bästa, min advokat var ändå bra att prata.