Så valde de i tävlingen

Nöjesliv har hela listan på deltagarnas val

Mika Svensson, Josephine Myrén, Angela Monroe och Rafael Ortega.
TV

Redan första veckan hittade Robinsondeltagarna sina allierade.

Lagindelningen ställde allt på sin spets.

Vem valde egentligen vem i tävlingen? Och hur mådde Mika som blev vald sist?

När Robinsondeltagarna skulle delas in i lag var stämningen mycket spänd. Flera jämförde tävlingen med hur man delade in lag i grundskolan - och ingen ville bli vald sist. Mika Svensson, 26, fick jumboplatsen.

– Det var fruktansvärt, då visste jag att folk trodde att jag var svag och inte klarade någonting, säger hon.

– Jag tyckte att jag var stark, det kanske inte såg så ut bara för att jag vägde typ 48 pannor, men jag är starkare än jag ser ut.

De två yngsta deltagarna fick starta tävlingen och välja först. Nina Amjadi, 22, valde Rafael Ortega.

– Han stod strategiskt längst ut, och är en stark bra deltagare, säger hon.

Anna Lundh, 21, valde Angela Monroe först.

– Hon är stark och tuff. När jag tog henne skrek jag till henne "ta Lukas". Men hon tog Erik (Blomqvist). Det var missen som gjorde att det blev träsket för oss, säger Anna.

Tygbiten kostade segern

Erik Blomqvist, 29, hade missuppfattat att man bara behövde hålla i lagbindeln när man hämtade nästa deltagare.

– Först snubblade jag. Och så trodde jag att man var tvungen att ha bindeln runt huvudet så jag stannade upp och försökte få sätta på mig den. Jag var alldeles stressad och förvirrad, säger han.

Nöjesbladet, som var med i Filippinerna vid lagindelningen pratar med honom på stranden precis efter förlusten. Han tittar ner i sanden, skakar på huvudet och upprepar flera gånger att han skäms.

– Jag är så förbannad i hela kroppen. Så besviken. Jag hatar att förlora, säger han.

Hans lagkamrater försöker hålla god min även om alla vet varför de tvingas tillbaka till träsket medan det andra laget fick komma till en paradisstrand.

– Att vi förlorade berodde på Eriks miss med pannbandet. Först kändes det som jag vill gå och dö när vi tvingades tillbaka till träsket. Samtidigt är jag jättenöjd med laget, vi kommer ha roligast, säger Anna Lundh.

FAKTA

Här är hela listan på indelningen du aldrig fick se i tv

Lag 1: Anna Lundh valde Angela Monroe. Som valde Erik Blomqvist. Som valde Josephine Myrén. Som valde Erika Kilén. Som valde Erik Rydberg. Som valde Erik Billing. Som valde Mika Svensson.

Lag 2: Nina Amjadi valde Rafael Ortega. Som valde Lukas Berglund. Som valde Christian Ternstedt. Som valde Jarmo Heinonen. Som valde Ranjit Roy. Som valde Ellenor Pierre. Som valde Beatrice Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM