Lurad av sitt lag

– Vi gick bakom ryggen på Tienne

1 av 3
Nöjesbladet avslöjar nu spelet bakom Tienne Jonbacks bittra sorti ur ”Robinson”. Lagkamraterna förrådde henne – medan hon fick läkarvård. ”Jag är chockad och besviken på de andra”, säger Tienne – här med Sofia Sunnebo, Ewa Ericsson, Jimmy Führ och Liliana Palm i örådet.
TV

Tienne Jonback lurades att tro att hon satt säkert i örådet.

Men lagkamraterna förrådde henne – under tiden som hon fick vård av läkare.

Nu kan Nöjesbladet avslöja den hemliga planen som tittarna inte fick se i tv.

– Vi gick bakom ryggen på Tienne, hon visste ingenting, säger Simon Stålros.

På kort tid har Tienne Jonback, 22, hunnit bli en profil i nya ”Robinson Karibien”. Men nu är äventyrssåpan ett avslutat kapitel för henne.

– Jag är chockad och besviken på de andra, säger hon.

Själv trodde Tienne att hon satt säkert i gårdagens öråd – hon var med i killarnas pakt som skulle rösta ut Liliana Palm. Men Nöjesbladet kan i dag berätta om lagkamraternas kupp som blev hennes fall.

I örådet tog allt en överraskande vändning.

– Vi gick bakom ryggen på Tienne, hon visste ingenting, säger Simon Stålros, 23.

”Var påfrestande”

Allt började när Tienne tvingades uppsöka läkare efter att ha trampat på en sjöborre, en händelse som TV4 aldrig visade i gårdagens avsnitt.

Samtidigt som hon tvingades spendera de sista timmarna innan örådet hos läkaren – isolerad från resten av laget – bestämde sig de övriga i lag Agwe plötsligt för att rösta ut henne.

– Hon bara babblade på och pratade om hur man skulle göra saker men själv gjorde hon inget. Alla kände att hon var påfrestande, säger Simon Stålros.

Efter lag Agwes smärtsamma förlust i ”Robinson”-tävlingen utbröt en häftig diskussion mellan Liliana Palm och resten av laget.

– Liliana gick inte att lita på. Hon bröt vår överens

kommelse om taktiken vilket gjorde att det gick sämre för oss i tävlingen, säger Tienne.

”Hon var som Gollum”

På grund av deltagarnas tuffa förhållanden under evakueringen undan orkanen Bill hade produktionen gjort upp en eld och skänkt lag Agwe en mango och en ananas att äta innan örådet. Laget valde att dela på frukterna, med en tugga var.

– När ananasen kom till Tienne har jag aldrig sett något liknade. Hon var som Gollum i ”Sagan om ringen” och vände ryggen från oss medan hon vräkte i sig. Vi fick slita den ur hennes händer, säger Jimmy Führ.

Kort därefter trampade Tienne på sjöborren och var tvungen att lämna de andra.

Där och då svängde hela laget – och gjorde upp planen som ledde till utröstningen i örådet.

– Tjejerna sa att de inte orkade med henne. För vår del var det perfekt. De var så trötta på henne att de sket i att vi killar fick övertaget när hon röstades ut, säger Jimmy.

Och konstaterar:

– Hon trodde att vi skulle rösta ut Liliana, men i själva verket var det hon som fick åka hem.

I örådet vecklade programledaren Paolo Roberto upp lapp efter lapp med Tiennes namn på.

Alla de andra i lag Agwe ville att hon skulle lämna ön.

– Jag blev chockad men också lite lättad eftersom att jag inte längre hade någon lust att vara kvar bland alla skitsnackare, säger Tienne.