Knäckt – av könsregeln

Leif hotade att hoppa av ”Robinson” när han inte fick välja killar i tävlingen

1 av 4
”Jävla skittävling” Leif Svensson blev rasande när han inte fick tävla med bara killar och hotade med att hoppa av ”Robinson”. Lagkamraten Johnny Leinonen tvingades övertala honom i en halvtimme bara för att få honom att stanna. Här kämpar Leif och Christian Ternstedt mot Robert Andersson i tävlingen.
TV

En regel fällde lag Guntao i gårdagens ­”Robinson”.

Då hotade Leif Svensson att hoppa av hela ­programmet.

– Det var en jävla skittävling, säger han.

”Förlusten smakar skit”, sa Leif mycket besviken efter tävlingen. Foto

I måndagens avsnitt av ”Robinson” vann Leif Svensson, 40, tävlingen och fick vara först med att plocka ut sina lagmedlemmar. Han valde då så många män han kunde.

Men i gårdagens tävling föll strategin platt – och ­laget förlorade. Leifs plan var att själv tävla tillsammans med Christian Ternstedt, 31, och Johnny Leinonen, 46. Tittarna fick aldrig se hur TV4 stoppade den manliga trion.

Robert ”Robban” Andersson, 38, tävlade i motståndarlaget tillsammans med Sanna Benjaminsson, 42, och Susanne Rittedal Söderblom, 41. För att kampen inte skulle bli ojämn tvingades Leif byta ut Johnny mot lagkamraten Mia Laaksonen, 34, precis innan tävlingen skulle börja. Tittarna fick heller inte se hur Leif blev rasande och hotade att lämna ”Robinson”-ön.

– Jag fick prata psykologiskt med honom i en halvtimma för att han ens skulle stanna kvar, säger Johnny.

”Killar är starkare”

Leif blir fortfarande irriterad när han påminns om händelsen.

– Det var en jävla skit­tävling. Jag sa till Johnny att de kan ha sin sandlåda för sig själva. Hade du intervjuat mig där och då hade jag kanske brutit nacken av dig.

Han är fortfarande kritisk mot att han inte fick använda sitt lag i tävlingen.

– Jag hade ju en tanke när jag valde mitt lag, vi är tre killar och de är oftast starkare. Men så kommer den här regeln, då är det ju bortkastat. Men det är ”Robinson” i ett nötskal, säger Leif.

Mia Laaksonen tycker att hans beteende är barnsligt.

– Leif kan ju inte bestämma reglerna, vi som deltagare får snällt anpassa oss efter hur produktionen vill ha tävlingarna.

”Hade varit orättvis”

Hon upplevde inte TV4:s bestämmelser som något problem, trots lagets förlust.

– Vi hade säkert vunnit om vi haft tre killar, men det hade varit orättvist mot det andra laget.

Martin Nygren, TV4:s exekutiv producent för ”Robinson” beklagar att Leif inte fått information om reglerna tidigare.

– Det är olyckligt om det har blivit en kommunikationsmiss. Rent allmänt vill vi ha både kvinnor och män som tävlar. Det har en tendens att bara bli män annars.

Förlusten tvingade laget till ö-råd och där blev Christian Ternstedt först ut att lämna tävlingen.

– Jag var enormt besviken. Jag hade haft det tufft privat, jag såg ”Robinson” som en ­privat ­comeback. Jag var jävligt bitter. Jag hade inte rykt om vi fått använda vårt lag i tävlingen.

Hoppade av 2003

Vid sin medverkan i ”Expedition: ­Robinson” 2003 chockade Leif Svensson sina medtävlare med att lämna ­tävlingen. Anledningen: ett hemligt ­kärlekskontrakt med sambon Anna ­Gunnarsson. När Leif parades ihop med deltagaren Madeleine Råå i programmet valde han i stället att hoppa av.

– En av sakerna vi tog upp är att skilsmässostatistiken kring deltagarna från ”Expedition: Robinson” är så hög. Många deltagare har separerat från ­sina partners. Jag skulle aldrig riskera mitt förhållande för ett tv-program, sa Leif till Nöjesbladet då.

ARTIKELN HANDLAR OM

Robinson