Robbans attack mot lagkamraterna: ”Yra höns”

1 av 16
TV

Robert ”Robban” Anderssons taktik misslyckades i kvällens ”Robinson”-tävling.

Nu attackerar han sina lagkamrater och menar att de förvandlade tävlingen till hönsgård efter att han klarat sig helskinnad ur den.

– Tjejerna slutade tänka direkt, de sprang som yra höns därinne, säger Robban.

I kvällens tävling i ”Robinson” skulle deltagarna tävla individuellt. Ändå valde Robert ”Robban” Anderssons lag Tigas att samarbeta inom laget. Men tävlingsnerverna fick strategin att falla totalt.

De nio kvarvarande deltagarna skulle leta upp nedgrävda tyngder på en inhägnad sandstrand. Med hjälp av vikterna skulle de sedan öppna sju portar, till varje port krävdes fyra eller fem vikters tyngd.

För att inte Leif Svenssons lag Guntao skulle kunna dra nytta av deras vikter beslutade Robbans lag att öppna varje port tillsammans och släppa ut en deltagare i taget. I förväg gjordes en turordning upp, där Sanna och Robban skulle vara sist kvar. Men tidigt i tävlingen såg Robban sin chans att utnyttja motståndarlagets vikter och rädda sitt eget skinn.

I programmet kritiseras han av de båda motståndarna Leif Svensson och Johnny Leinonen. Själv menar Robban att han följde lagets uppgjorda planer.

– Tanken var att Sanna och jag skulle vara kvar till sist men att den som hade en vikt och såg en öppning skulle ta den, säger han till Nöjesbladet.

Kvar på planen fanns lagkamraterna Sophie Uppvik, Sanna Benjaminsson och Susanne Rittedal Söderblom.

– Tjejerna slutade tänka direkt, de sprang som yra höns därinne. Då sprack taktiken, i stället för att springa tillsammans sprang de en och en och bäddade för det andra laget, säger Robban.

Susanne håller med om att planen fallerade, i stället för att hänga av sina vikter direkt hade de kunnat vänta in en möjlighet från motståndarlaget. Men hon menar att Robban är lika skyldig som de andra.

– Det är klart att man kan se det som att vi bröt mot planen, men i stridens hetta blev det så helt enkelt. Det blev lite ”rädda den som räddas kan”. Man kan ju se det som att han svek vår plan när han klarade sig ur också, och jag klarade mig ur på samma sätt.

Lagkamraterna Sophie och Sanna var de som blev kvar sist – Sophie åkte sedan ur tävlingen i slutduellen.

– Det kändes så klart jättetråkigt, jag hade mycket kvar att ge, säger Sophie till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Robinson