Oroliga mammor hör av sig till Linda Lindorff

Vet inte om barnen ska få se Robinson

TV

Alla deltagare är singlar – och de måste samarbeta i par för att få stanna på ön.

Årets ”Robinson” är hetare än någonsin. Men programledaren Linda Lindorff kommer med lugnande besked till bekymrade föräldrar:

– Vi har inte som mål att visa guppande täcken.

18 välsvarvade singlar med väldigt lite kläder på sig. En paradisö. Ett krav på att bilda par för gå vidare i tävlingen.

Förutsättningarna gör att det är lätt att tro att den nya varianten av ”Robinson”, som kallas ”love edition", är en sexsåpa i Paradise hotel-stil. 

Men det förnekar programledaren Linda Lindorff, 43, bestämt.
– Vi har ju heta singlar som är halvnakna på en strand, men det blir verkligen inga spritfester eller sexorgier. ”Robinson” har en viss stil och klass, säger hon. 
Och till skillnad från andra dokusåpor så filmas inte deltagarna på natten.
– Det folk gör i sina hyddor kommer inte med.

Lugnar oroliga föräldrar

Inför programmet har många oroliga föräldrar hört av sig till Lindorff.
– Jag har fått massor av frågor på min blogg och mitt Instagramkonto från mammor som undrar om de ska våga se programmet med sina barn. Men de kan jag garantera att de kan göra. Programmets nya upplägg gör att relationerna mellan de tävlande tar större plats än tidigare.
– Deltagarna röstas ut en och en. Det blir intressant att följa om de tänker med hjärtat eller med hjärnan. Och den som är sugen på att se romantik på den öde ön blir inte besviken.
– Många tror att det inte går att bli kär under så tuffa förhållanden. Men jag är av den åsikten att ju smutsigare det är, desto mer passion blir det, säger Linda Lindorff.