Jenny Berggren tvingas ställa in konsert – sålde bara 12 biljetter

Arrangören ”Jag har hakan i golvet”

1 av 5
Jenny Berggren.
TV

Jenny Berggren bjöd in till välgörenhetskonsert.

Nu tvingas hon ställa in – efter endast 12 sålda biljetter.

– Jag har hakan i golvet, säger arrangören George Jonasson till Nöjesbladet.

”Så mycket bättre”-effekten räckte inte. Inte till Lund i alla fall.

Jenny Berggren hade bjuits in för att framföra en välgörenhetskonsert i Lund i morgon, allt till förmån för Barncencerfonden. Men nu tvingas de ställa in konserten som skulle ha blivit ett av sångerskans sällsynta Sverigeframträdanden.

– Det är så otroligt tråkigt så du förstår inte, säger arrangören George Jonasson.

De började marknadsföra konserten i söndags när de fick tillgång till arenan.

– Biljettförsäljningen har stått helt still. Vi har sålt 12 biljetter. Prognoserna har sett bra ut men det har stått helt still. Vi hade en kapacitet på 1 200 men hade break even på 450 biljetter, det rör sig inte om några astronomiska summor människor. 500 personer bör vi kunna få ihop på en vecka, tänkte vi.

Jenny: ”Det var en chansning”

Jenny Berggren beklagar beskedet.

– Mest tråkigt är det för arrangören och Barncancerfonden, men vi får arrangera något annat senare, med längre framförhållning. Hade vi haft det tror jag att vi hade haft en alldeles fantastisk kväll men det var en chansning från vår sida, säger Jenny Berggren till Nöjesbladet.

Hon har annars fullt upp med konserter i utlandet för tillfället, varvat med föreläsningar i Sverige.

– Jag har varit ute och giggat i världen sedan 2010. Jag föreläser också, men jag älskar att gå upp med mina glittriga skor och ge en helt annan typ av show.

”Har hakan i golvet”

George Jonasson tror att lanseringen gick för snabbt för publiken.

– Det har nog varit kort tid för människor att ta ställningstagande, sedan är folk så uppbokade redan för december, det är svårt att trycka in fler saker i agendan. Jag har hakan i golvet, jag är väldigt väldigt förvånad med tanke på intressestormen vi fått i sociala medier. Men det har inte visat sig i försäljningen.

De tvingades ta beslutet under förmiddagen i dag.

– All personal ställer upp pro bono men det går inte att ställa en produktion med ideell arbetskvaft på 60-70 personer och ha 12 gäster, det känns konstigt.

De tolv som köpt biljett kommer att få full ersättning.