Jill Johnson är klar för ”Så mycket bättre”

”Det var längesen jag kände mig så inspirerad”

1 av 2
TV

Jill Johnson, 42 är klar för nästa säsong av ”Så mycket bättre”.

Det avslöjar TV4 på Facebook.

– Jag är väldigt uppspelt inför uppgiften. Det var längesen jag kände mig så inspirerad, säger hon.

Snart är det dags för nya artister att inta ”Så mycket bättre”-huset på Gotland för att lära känna varandra och tolka varandras musik.

En av dem är countrysångerskan Jill Johnson, avslöjar TV4 på sin Facebooksida i dag. I ett videoklipp syns artisten sjunga en okänd låt som ska vara en ledtråd till vem den andra klara artisten i programmet är.

– Jag tycker att det mest kittlande är att ta till sig nåt annat och gärna göra om. Det är det som är det roliga och mest inspirerande, säger hon i Nyhetsmorgon.

Slog igenom i Melodifestivalen

Hon är också spänd inför att få höra sina egna alster tolkas av andra.

– Jag är lite nervös för hur man ska reagera. Jag har ju skrivit låtar till mina döttrar och sådär. Tänk om man sitter där och blir sjukt blödig, säger hon.

Jill Johnson slog igenom 1998, när hon vann Melodifestivalen med ”Kärleken är”. 2003 tävlade hon igen med ”Crazy in love”. För två år sedan gjorde hon debut som programledare med SVT-programmet ”Jills veranda”. För insatsen vann hon Kristallen för Årest kvinnliga programledare.

”Så mycket bättre” spelas in i sommar och sänds i TV4 i höst. I förra säsongen deltog Jenny Berggren, Kleerup, Lisa Nilsson, Miriam Bryant, Niklas Strömstedt, Sven-Bertil Taube och Ison & Fille.

Jill levererar en gåta - gissa artisten

Jill Johnson är den första artisten som presenteras inför nya säsongen av tv-succén ”Så mycket bättre”. Men vem är nästa artist? Gissar du rätt är du ett geni. Skriv i kommentarsfältet.