Magnus Carlsons ilska mot näthatet

”Ska det vara så jävla svårt att vara lite hygglig?”

1 av 2 | Foto: TV4
Magnus Carlson i ”Så mycket bättre”.
TV

De flesta kändisar utsätts för mer eller mindre näthat.

Nu ryter Magnus Carlson ifrån mot kommentarerna.

– Jag vill bara gråta för jag tycker det är så jävla sopigt, säger han i kvällens ”Så mycket bättre”.

För Little Jinder, 28, exploderade näthatet efter hennes medverkan i ”Breaking news med Filip och Fredrik” 2015 där hon och Filip Hammar drack tequila. I kvällens ”Så mycket bättre” berättar hon om kommentarerna hon fick då. Bland annat att hon var ”ett white trash luder som förjänar att dö” och att hon var ”en jävla hora”. Ändå berättar hon att hon inte tar åt sig av kommentarerna.

– Jag har byggt på en ganska fet mur och tillåter inte det där att påverka mig för skulle det göra det så skulle jag gå sönder varje dag för sådana situationer uppstår hela tiden när man är kvinna, säger Little Jinder i programmet.

”Helt obegripligt”

Kommentarerna hon har fått stå ut med får Magnus Carlson att ilskna till.

– Det här är helt obegripligt för mig och jag blir så jävla genomsorgsen när jag tänker på det och hör sådant här det. Jag blir inte ens arg längre, jag vill bara gråta för jag tycker det är så jävla sopigt, säger han i programmet.

När Nöjesbladet når Little Jinder och frågar hur det var att se inslaget igen svarar hon:

– Asså jag tycker inte det finns något egenvärde i att vara full i tv men det är väldigt tydligt att män och kvinnor inte får bete sig på samma sätt. Det är ju lite grovt att se sig själv sådär men who cares, vi hade kul. Folk får fan slappna av eller alternativt köpa sig ett liv.

Magnus Carlson har redan tidigare jobbat aktivt för att motverka näthat via Telias kampanj #hatahat. Då gjorde han och Molly Sandén en musikvideo till låten ”Jag hatar hat”. Nu tar han alltså återigen ställning för att motverka nätmobbning.

– Ska det vara så jävla svårt att vara lite hygglig och snäll, jag fattar liksom inte. Vad fan kommer det ifrån? Det är hemskt, säger han i ”Så mycket bättre”.