Little Jinder: ”Miriam Bryant övertalade mig att vara med”

1 av 5 | Foto: TV4
Little Jinder.
TV

Little Jinder var tveksam till ”Så mycket bättre”.

Då fick Miriam Bryant henne att tacka ja.

– Det var hon som övertalade mig att vara med, säger hon.

2015 gjorde Miriam Bryant, 25, toksuccé i ”Så mycket bättre”.

I kväll är det vännen och artistkollegan Josefine ”Little Jinder” Jinders, 28, tur att stå i centrum i ett avsnitt av programmet.

Men popsångerskans medverkan kunde ha uteblivit. Josefine Jinder tvekade innan hon tackade ja till TV4:s lördagsunderhållning.

– Jag är egentligen bara intresserad av en alternativ musikscen och gör väl någon typ av alternativ musik. Innan tyckte jag inte att det hade med ”Så mycket bättre att göra”. Men det var väl också en av anledningarna till att jag sedan tackade ja. Det kändes om en utmaning, säger hon.

”Vi är så olika”

En annan viktig faktor var Miriam Bryant.

– Vi pratade massor om det. Hon sa: det var så fett, du måste tacka ja.

Sagt och gjort. I somras åkte Josefine Jinder till Gotland tillsammans med Magnus Carlson, Lisa Ekdahl, Tommy Nilsson, Danny Saucedo och Jill Johnson.

Men hennes upplevelse av inspelningarna skiljde sig markant från Miriam Bryants.

– Vi är så olika som personer hon och jag och jag tror inte man jämföra. Hon pratar nästan odelat positivt om det, men jag upplevde det inte alls som att det var det fetaste jag hade varit med om hela mitt liv när jag åkte därifrån. Däremot var det en bisarr grej, säger hon.

”Är mycket känsligare”

I stället blev inspelningarna känslosamma.

– Jag är nog mycket känsligare på något sätt. Jag blev mycket mer drabbad av den där grejen. Hon kunde nog omfamna det mer än vad jag kunde. Jag var mer avvaktande, säger Josefine Jinder.

Det intensiva schemat gjorde starka känslorna starkare.

– Jag har inga problem med att inte sova så mycket men jag märkte att jag blev så superpåverkad av anspänningen och att man vill prestera. Man vill komma fram på rätt sätt. Det är väldigt många parametrar man är väldigt orolig över. Man lämnar ut sig själv. Det gör att man blir väldigt trött.

”Så mycket bättre” sänds i TV4 klockan 20.00.