Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TORSDAG 9 MARS 2000
 
 

Aftonbladet bäst igen – på nyheter i mobiltelefon

Aftonbladets wap-tjänst får högsta betyg av tidningen Mobil.
Foto: LOTTA HOLMSTRÖM
Tidningen Mobil har testat de 43 bästa wap-tjänsterna och utser Aftonbladet till bäst i test.
  – Jag är stolt över att ha så duktiga medarbetare som har utvecklat den här tjänsten, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör på Aftonbladet Nya Medier.
  
Aftonbladets tjänst för att förmedla nyheter till mobiltelefoner fick högsta betyg, en femma, av den oberoende tidningen Mobil.
  Wap betyder wireless application protocol och är ett språk som förenklar webbsidorna så att man kan ha internet i mobiltelefonen.
  För att kunna surfa med mobilen krävs dels en så kallad wap-telefon och ett abonnemang som klarar waptjänsterna.
  I dag finns bara en wap-telefon på marknaden, Nokias 7110.

Läggs ut dygnet runt
  
Varje dag, dygnet runt, lägger Aftonbladet ut nyheter, sport, ekonomi, nöje, resor, spel, väder och biotoppen som kan tankas hem i wap-telefonerna.
  Det innebär att du kan läsa senaste nytt var du än befinner dig.
  – I höstas fick vi stora internetpriset för Sveriges bästa sajt. För en månad sedan utsåg tidningen Internetworld oss till bästa nyhetstjänst för handdatorer. Och nu utses vi till bästa wap-tjänst. Det visar att Aftonbladet är ett medieföretag som ligger först när det gäller nya medier, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör på Aftonbladet Nya Medier.
  – Självklart satsar vi stort på mobilt internet. Samtidigt visar det här att kvällstidningen fungerar utmärkt i alla kanaler med sin blandning av nyheter och underhållning.

Här kan du läsa mer
Läs mer om wap och kolla hur det går till att ”wappa” på Aftonbladets waptjänst.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER