Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TISDAG 23 MAJ 2000
 
 

”Knuffa honom framför tåget”

En av bilderna som låg ute på internet visar kvinnans bröllopsfoto. Hon ville visa hur lyckligt hennes förhållande med exmaken var i början. Sedan förvandlades det till något mindre behagligt – ”tender turns tuff” som kvinnan skriver.
”Det är värt det” skriver kvinnan om belöningen för mordet – en natt och en dag med henne.
Kvinna beställde mord på exmaken på internet – erbjöd betalning i sex
En 43-årig tvåbarnsmamma beställde mord på exmaken på internet. Som betalning erbjöd hon sex.
  Nu åtalas kvinnan för stämpling till mord.
  – Det här ett brott som ska föranleda fängelse. Men frågan är vilken psykisk hälsa hon har, säger Krister Petersson, biträdande chefsåklagare.
  
I morgon inleds rättegången i Stockholms tingsrätt.
  Kvinnan beställde mordet genom sin hemsida på internet. Som betalning erbjöd hon sex. Hon visade färgbilder på sig själv i sexiga poser. Och la ut exmakens fullständiga namn och bostadsadress.

Beställningen låg ute i fyra dygn
  
”Det är väldigt enkelt att knuffa honom framför tåget, antingen på morgonen, när han reser till jobbet, eller på kvällen när han är färdig för dagen” skrev kvinnan på engelska.
  – Den som såg till att exmaken hamnar under tåget, skulle få en häpnadsväckande natt och dag med henne, säger åklagaren Krister Petersson.
  – Beställningen låg ute fyra dygn. Hon tog bort den när polis upptäckt den, tillägger han.

”Jag kan prata likaväl som älska”
  
”Du kommer att få full kompensation. Du kommer att vara lycklig över att vara med mig. Jag kan prata likaväl som älska”, skrev kvinnan.
  Hon fick flera svar. En av männen erbjöd sina tjänster. Han upptäckte henne genom en amerikansk kontaktförmedling. Kvinnans annons gick direkt till hennes hemsida.
  – Mannen sa att han var intresserad, säger Krister Petersson.
  Mordet genomfördes aldrig.

Åtalas också för förtal
  
Nu står kvinnan åtalad för stämpling till mord, som sannolikt ger lägre straff än mord, som kan ge upp till livstids fängelse. Men det kan bli fråga om rättspsykiatrisk undersökning, beroende på en psykisk hälsoundersökning.
  Kvinnan är också åtalad för förtal. Hon har skickat faxmeddelanden till exmakens arbetsplats och påstått att han är klandervärd. Hon står också åtalad för försök till misshandel av en banktjänsteman.

”Misstag att lägga ut sidan”
  
– Kvinnan skulle ändra sitt och exmakens gemensamma bankkonto. När hon inte fick göra det blev hon upprörd och försökte slå ner en banktjänsteman, säger Krister Petersson.
  Kvinnan, som har två barn i tio-årsåldern tillsammans med exmaken, förnekar brott.
  – Hon hävdar att hemsidan lades ut på internet av misstag, säger Sven Severin, kvinnans advokat.
Hur då?
  – Hon försökte redigera hemsidan och trodde att hon tog bort delen med uppmaningen till mord på hennes före detta make.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER