Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TORSDAG 28 SEPTEMBER 2000
 
 

Hacker blev expert på att spåra pedofiler
En av de som spårat pedofiler i härvan i Italien är juridikstudenten Nanni Arena.
  Aftonbladet har träffat hackern som blev expert och nu anlitas av åklagare och polis Italien runt.


Nanni, 30, sitter vid datorn på nätterna – och jagar pedofiler
Italiensk polis har arresterat nio personer som misstänks ha organiserat ett multinationellt försäljningsbolag för pedofiler ”Vi kan ännu inte svara på om det finns kunder i Sverige”

   Nanni Arena finns på Catania på Sicilien. Officiellt är han juridikstuderande men han är 30 år och har fortfarande nio examina kvar innan han kan lämna universitetet.
  Det går dåligt med studierna för nätterna igenom navigerar han på polisens uppdrag på internet och letar efter nya pedofilsajter. Som den han nyligen varit med att spåra.
– Det är fel att tro att den italienska delen endast består av enskilda pedofiler som var kunder hos ryssarna. Mer kan jag inte säga för stora delar av utredningen är fortfarande hemligstämplad, säger han.
  Han är också en av grundarna av den katolska humanitära organisationen Telefono Arcobaleno - Telefon Regnbågen. Den organisationen tar emot barns skildringar av övergrepp på dem. Det var när en regnbågemedarbetare presenterade sina bevis för åklagarna i Torre Annunziata, söder om Neapel, som utredningen kring den här pedofilhärvan började för drygt 18 månader sedan.

”...den här ungen dör på riktigt”
  - Vi har inte funnit några förgreningar till Sverige eller Skandinavien den här gången. Kunderna hos den här ryska organisationen fanns mest i Italien men också i Frankrike, Tyskland, USA och Japan. Och så hela Östeuropa, säger Nanni Arena.
  Små brottsstycken av chat-dialogen mellan köpare och säljare har offentliggjorts:
- Kan du svära på att du inte lurar mig.
- Absolut, jag försäkrar dig att den här ungen han dör på riktigt.
- Men förra gången när jag betalade så motsvarade inte varan vad jag väntade mig...
- Vad vill du ha egentligen?
- Att dom verkligen dör, att man kan se hur dom dör...
- Var så säker - den här han dör hur säkert som helst...

  Åklagaren i Torre Annunziata, Paolo Fortuna, säger:
  - Det är så vidrigt att man helst skulle vilja sluta det här jobbet. Men så tänker man på alla dessa små barn som plågas på detta viset.
  - Min värsta chock är när jag börjar känna igen barn från den ena filmen till den andra. Jag ser att de blivit äldre och att man fortsätter att plåga dem.
  - Och själv kan jag inte göra något för att hjälpa dem. Jag vet ju inte var någonstans de finns eller vilka som kidnappat dem, berättar Nanni Arena.
  Barnen det gäller kommer antingen från ryska barnhem för föräldralösa barn. Barnen kidnappas, ofta med vårdarnas vetskap. Andra barn snappas upp i parker eller till och med under cirkusföreställningar medan deras föräldrar för något ögonblick förlorar dem ur sikte.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER