Alla på en sida (no-frames)    Nyhetsbevakaren

Världen 6 JUNI. Visa alla rubriker
Publicerat kl 23:22

Danska flickan strypt
KÖPENHAMN. Den tioåriga danska flickan Susan Rasch Ipsen ströps till döds och utsattes för sexuella övergrepp efter det att hon dödats, meddelade den danska polisen under lördagen.
   Flickan, som varit försvunnen i en vecka, hittades i fredags kväll död i ett låst källarutrymme i bostadsområdet Tranumparken i Bröndum Strand utanför Köpenhamn, bara ett stenkast från hemmet.
   Kroppen var naken och låg dold bakom några flyttkartonger i källarutrymmet. Polisen tror inte att flickan mördats på platsen där hon hittades.
   Direkt efter fyndet av flickans kropp förhördes den lägenhetsinnehavare som källarutrymmet tillhör. Också en inneboende i lägenheten och den person, som larmade polisen då han känt en obehaglig lukt från källarutrymmet, förhördes. Men ingen av de tre förhörda är misstänkt för mordet.
   Enligt polisen har troligtvis källarutrymmet, som under en längre tid varit outnyttjat och olåst, försetts med hänglåset efter det att kroppen placerats där.
   Bröndum Strand är ett stort bostadsområde med cirka 3 000 lägenheter. Många invandrare bor i området och bristen på kontakt mellan människorna, liksom språksvårigheter, har försvårat efterforskningarna efter den försvunna tioåringen. Trots ett massivt polisuppbåd och uppmärksamhet i danska massmedier under den gångna veckan har många av de boende i Bröndums Strand inte uppmärksammat att en flicka försvunnit i området. Många människor, inte bara de boende, har också möjlighet att ta sig in i källarutrymmena i Tranumparken.
   Ett flertal boendeföreningar i området hjälper nu den danska polisen i jakten på Susan Rasch Ipsens mördare genom att dela ut efterlysningar och signalement på en ung kvinna och en minderårig flicka som observerats tillsammans med Susan Rasch Ipsen samma kväll hon försvann. (TT-RB)
  
Alla dagens telegram Världen: (det senaste överst)


Gårdagens telegram Världen Upp på sidan