Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
SÖNDAG 15 NOVEMBER 1998
  

Robinson-Lelle – till vardags

Foto: ANDREAS LUNDBERG

Namn: Elizabeth ”Lelle” Anderzén.
Ålder: 26 år.
Bor: Göteborg.
Inkomst: 186 600 (taxerad inkomst -98).
Familj: Dobermannen Rixie, mamma, pappa och två syskon.
Yrke: väktare och nattklubbskonferencier.
Aktuell: Åkte ur ”Expedition Robinson” i går.

Efter utslagningen drar hon på sig ”kattdräkten” igen
GÖTEBORG. I går såg ni henne på Robinsonön för sista gången.   Så här ser Elizabeth ”Lelle” Anderzén ut till vardags på jobbet. Hon är konferencier för modevisningar, shower, manliga strippor...
  – När killarna dansar blir tjejerna galna. De försöker dra av dem deras tangas.
  Det finns en vida spridd föreställning om att killar har ett överlägset mycket större behov än kvinnor av att titta på lättklätt.
  ”Lelle” kan, efter mångårig erfarenhet i branschen, med viss pondus hävda motsatsen.
  – Tjejer är värre. Är det manliga strippor så kommer det fruktansvärt mycket tjejer. Om en tjej är uppe på scen så sträcker ju inte killarna fram händerna och drar i byxorna. Det gör tjejerna.
  Strax före avresan till Malaysia var hon konferencier för två manliga strippor i det småländska bibelbältets huvudstad, Jönköping. När det var dags knuffades den manliga publiken ut i baren. Ett skynke drogs för.
  Det är i det läget ”Lelle” beträder scenen. Hon beskriver det som ett lätt jobb.
  – Jag peppar upp tjejpubliken: ”Är ni beredda? Nu kommer de snart!” Men tjejerna är ju helt galna redan innan...
  Ensamma med de välpumpade killarna brukar inte reaktionen bland damerna låta vänta på sig.
Modeller, go-go-dansöser, manliga strippor? Vad ni än behöver, Elizabeth "Lelle" Anderzén har det. Bakom henne syns delar av hennes stall, från vänster: Susanne Odell, Johnny Eskilsson, Mariette Olofsson, Sarah Johansson, Björn Bergman och Vera Traube.
  – Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhh!

”Folk vill ha det de fått i alla tider”
  Sedan dröjer det inte länge förrän upphetsningen slår över i extas.   – Dansarna tar upp tjejer ur publiken, de får känna på musklerna och olja in killarna, det tycker tjejerna är jättekul.
  ”Lelle” förefaller på ett distanserat sätt road när hon berättar. Det som stimulerar hormonproduktionen hos dagens publik är samma sak som gjorde det för hundra år sen.
  – De som arrangerar behöver inte komma med några nya idéer, det är ändå bara bortkastad möda. Publiken vill ha det den fått i alla tider.
  ”Lelle” ser för egen del inget upphetsande i inoljade, muskulösa män.
  – Jag är immun. Har sett så mycket folk som klätt av och på sig... Jag menar, varför upprörs folk? Kolla in hans häck, kanske nån säger, jag fattar det inte, vad är det jag ska kolla på? En arbetsskada.
  Ser hon nåt snyggt ute på stan tänker hon inte: Han och jag, det skulle vara vackert. Nej, i stället är det: Han skulle passa in i den eller den showen. ”Lelle” är nämligen inte bara konferencier, hon är också modellmamma.

Publiken är i extas

Stort kontaktnät i nöjelivet
  Efter över ett decennium i Göteborgs nöjesliv har hon ett brett nät av kontakter. Genom åren har hon hunnit med det mesta: arrangerat diskon, suttit i kassan, klistrat affischer, agerat springpojke, jobbat backstage med artister av olika slag.
  – Folk vet, prata med Lelle, liksom, för hon har koll på grejer. Det kan vara ett bokningsbolag som ska arrangera en modevisning och behöver tjejer med ett visst utseende. Då ringer de mig.
  Hon har själv gått på catwalken. Men det är några år sen. Tanken ligger nära till hands att erbjudanden från publikationer som Slitz eller Café när som helst kan dyka upp.
  Det var vad som hände med Camilla Lundengård och Åsa Vilbäck från förra årets Robinsongäng.
  – I så fall blir det tack men nej tack. Jag vill inte att killar ska gå och köpa en tidning för att se sista trådarna på mig falla. Förstå mig rätt, jag har inget emot de här tidningarna. Men det känns fel för mig.
  Däremot går det bra att ringa henne och höra sig för om hon har nån som skulle passa för dylikt uppdrag.
  – Javisst, ta Sarah till exempel. Hon har sagt att det vore jättekul att vara med i Slitz, säger ”Lelle”.
Tore S Börjesson
tore.borjesson@aftonbladet.se

Foto: Andreas Lundberg
andreas.lundberg@aftonbladet.se

   
 FLER NYHETER