Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TORSDAG 2 SEPTEMBER 1999
  

Småbarnsmamma mördades
JÖNKÖPING. En 22-årig man misstänks ha mördat den 19-åriga småbarnsmamman i Jönköping. Paret har en dotter tillsammans och de har tidigare varit inblandade i en vårdnadstvist.
  Mannen hade under en period förra året besöksförbud och kvinna utrustades med ett trygghetslarm eftersom hon kände sig hotad.
   Mordet ägde rum någon gång under helgen. Småbarnsmamman kom, enligt flera grannar, hem till sin lägenhet i centrala Jönköping på fredagseftermiddagen. Hon har bott i området tillsammans med dottern drygt ett år och studerade på en gymnasieskola.
  Under helgen var det tyst i lägenheten på andra våningen. Också hela måndagen. På tisdag kväll kontaktades polisen av en orolig bekant till 19-åringen.
  – Flickan hittades död och det rådde en viss oreda i bostaden, säger Jönköpingspolisens talesman Roy Brunzell.

Dottern var hos anhöriga
  Misstankarna riktades tidigt i utredningen mot den före detta sambon. Och i går kväll greps 22-åringen i Vänersborg där han gömt sig hos en 19-årig kamrat.
   – Båda är anhållna, 22-åringen på sannolika skäl misstänkt för mordet och 19-åringen för skyddande av brottsling, säger kammaråklagare Stefan Edwardson.
  Den rättsmedicinska utredningen väntas bli klar i slutet av veckan men redan när polisen kom in i lägenheten verkade det uppenbart att våld förekommit i samband med småbarnsmammans död. Den tvååriga dottern fanns under helgen hos anhöriga.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77


   
  FLER NYHETER