Livsmedel

Poliana om köttet: ”Tror det var en tumör”

Av: 

Jonna Claesson

NYHETER

När Poliana Johansson skulle äta en god köttbit till middag med familjen slutade det i katastrof. Ur köttbiten kom nämligen en brun sörja, vilket SVT Stockholm var först med att berätta.

– Jag tror att det kan ha varit en tumör, säger Poliana.

Poliana fick en obehaglig upptäckt i köttbiten

Foto: Privat

Det var när Poliana och hennes familj skulle äta en brasiliansk-inspirerad middag som allt slutade i tårar. Det som skulle ha blivit en festlig tillställning med ris, sallader och brasiliansk picanha, slutade i stället med tårar och kräkningar.

– Min mamma är hemma hos mig så jag tänkte att vi skulle äta brasilianskt, därför köpte jag nötköttet pinacha på Willys. Vi åt några bitar till lunch och märkte inte att någonting var fel.

Men under kvällen, när Polianas mamma skulle tillaga den andra delen sa hon att det inte såg ut att vara en bra köttbit.

– Men jag tänkte att det inte var någon fara så för att visa för henne att det inte var en dålig köttbit gick jag fram och skar i det. Och när jag drog ut kniven rann det ut en brun gegga från köttet.

”Trodde de skulle dö”

Alla i familjen fick panik, barnen började gråta och trodde att de skulle dö och Polianas mamma började kräkas.

– Jag blev både arg och ledsen. Vi hade ju ätit av det och nu visste jag inte vad som skulle hända. Jag ammar mitt yngsta barn också så jag blev jätterädd.

Poliana delade med sig av händelsen på Facebook för att varna andra.

– Alla i Brasilien äter picanha, jag vill varna andra. Mamma har inte ätit sedan dess och jag kommer inte kunna äta någonting med kött på.

I inlägget på Facebook har Polianas bekanta sina teorier om vad det kan vara.

”Usch! Jag tror att det är en varböld. Djuren får det ibland när det är trångt och dom får en hård smäll av ett annat djur. Sen hinner det inte läka innan slakt. Men en gissning. Men ni åt väl inte av det?”, skriver en.

– Jag tror att det är en tumör, säger Poliana till Aftonbladet.

SVT Stockholm har pratat med Willys där Poliana köpte köttet. De har ingen aning om vad den bruna geggan kommer ifrån men säger att de skickat vidare den aktuella köttleveransen till Willys analysavdelning.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Tjeckien–England. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Ny studie: Kött bakom många magproblem

ÄMNEN I ARTIKELN

Livsmedel

Willys

Facebook

Stockholm