Trumps svärson Kushner bekräftar flera kontakter med Ryssland

avPetter J Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Donald Trumps svärson Jared Kushner förnekar rysk inblandning i presidentkampanjen, enligt Reuters.

I ett uttalande berättar han om fyra kontakter med Ryssland – men förnekar att någon av dem skulle ha varit ”olämpliga”.

– Jag har inte varit beroende av ryska pengar för att finansiera mina affärsaktiviteter i den privata sektorn, säger han.

1 av 2 | Foto: AP
Jared Kushner.

I ett uttalande på måndagsförmiddagen berättar Donald Trumps svärson Jared Kushner att han haft kontakter med Ryssland – men att landet inte haft någon inblandning i USA:s presidentval i fjol.

Enligt Reuters säger Trumps rådgivare Kushner att han inte minns några samtal med den ryske ambassadören Sergey Kislyak mellan april och november 2016 – och är skeptisk till att de ens ägt rum.

– Jag samarbetade inte och känner inte någon i kampanjen som samarbetade med någon utländsk regering, säger Kushner i ett uttalande som han läser upp innanför stängda dörrar i USA:s kongress, skriver Reuters.

Enligt nyhetsbyrån medger Kushner att han haft ”kanske fyra kontakter med ryska representanter” under fjolårets kampanj och under perioden efter Trumps seger i valet i november.

– Jag hade inga olämpliga kontakter. Jag har inte varit beroende av ryska pengar för att finansiera mina affärsaktiviteter i den privata sektorn, säger han.

President Donald Trump följer upp uttalandet med en attack på media.

”Dränera Träsket borde ändras till Dränera Avloppet – det är faktiskt mycket värre än någon trott, och det börjar med låtsasnyheterna!”, twittrar Trump. I sitt kampanjande berättade han att han skulle ”dränera träsket” i Washington – det vill säga styra upp Vita huset.

▪▪ Texten uppdateras.

Publicerad: