Adlibris och Bokus säljer bok om hur man slår kvinnor

Tas bort efter Aftonbladets frågor: ”Plockas bort med en gång”

De sålde böcker för att bota homosexualitet.

Nu kan Aftonbladet berätta att Adlibris och Bokus även säljer en guide till hur män slår sina fruar på rätt sätt.

– Vi plockar bort den med en gång, skriver Adlibris informationsansvariga, Linnéa Wiklund i ett sms.

I går kunde Aftonbladet berätta att båda bokjättarna Adlibris och Bokus sålde litteratur för att bota barn från homosexualitet. Efter att ha uppmärksammats på boken ”A Parents Guide to Preventing Homosexuality” plockades den omgående ut ur systemet på båda boksajterna.

”Finns en tid att vara ett lejon”

Nu kan Aftonbladet berätta att de båda sajterna även säljer litteratur riktad till äkta män kring hur de ska styra sina fruar – om så våld behövs.

”En kvinna kan påverkas av demoner. Men ingen kvinna är en demon. Trots det, en skilsmässa är inte det bästa sättet att hantera en hustru även om du anser henne vara en demon”, skriver författaren Dr Steve Ogan i en del av boken ”How to beat your wife”.

Han fortsätter:
”Kvinnor är speciella varelser. Gud gav dem till män som fruar. […] De flesta män vet inte hur de ska hantera sina fruar, speciellt när dessa kvinnor misslyckas i att spela rollen som andligt tilldelats dem. [...] Alla aggressioner är inte negativa och allt våld är inte sataniskt. Jesus tog en piska och jagade ut de som smutsat ner templet. Han ändrade på rollerna och spred ut deras varor och pengar. [...] Det finns en tid för att vara ett lamm och en tid för att vara ett lejon.”

Boken får advokaten Elisabeth Massi Fritz att reagera.

”Ja det är för jäkligt rent ut sagt!! Det är en allvarlig kränkning för alla dem kvinnor som utsätts för våld dagligen. Osmakligt och hänsynslöst!”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

”Plockar bort den med en gång”

Efter Aftonbladets frågor plockades titeln genast bort från Adlibris, ihop med flera andra titlar som ”How to beat your kids without leaving a mark” och ”How to beat your husband”.

”Jag har kollat upp boken och vi plockar bort den med en gång”, svarar sajtens informationsansvariga, Linnéa Wiklund i ett sms och har ännu inte gått att nå för följdfrågor.

När Nöjesbladet på kvällen når Bokus Harold Op het Veld säger han att de nu sett över fler böcker.

”Författarnas titlar har ett innehåll som inte ligger inom ramen för vår sortimentspolicy. Det ligger fler titlar av samma författare på sajten som vi kommer att plocka bort”.

Finns det ett behov av att bygga ut ert system kring olämpliga böcker och möjlighets att rapportera in det?

”Vi ser löpande över hur vi jobbar med olika processer, både utifrån våra system och det manuella arbetet”.

Är det tillräckligt när ni nu får flera larm via Aftonbladet?

”Våra kunder har i nuläget möjlighet att komma in med synpunkter via vår Kundservice, antingen via telefon eller mail. Vi har hittills tagit hand om liknande larm via våra befintliga kanaler, samtidigt som vi kontinuerligt jobbar med sortimentet. ”

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN