Trump godkänner nya sanktioner mot Ryssland

NYHETER

USA:s president har godkänt och kommer att skriva under det nya lagförslaget om hårdare sanktioner mot Ryssland, Nordkorea och Iran uppger Vita huset, enligt AFP.

”Presidenten har läst igenom och godkänt förslaget och avser att skriva under det”, skriver pressekreteraren Sarah Huckabee Sanders i ett meddelande.

Det nya lagförslaget röstades igenom av den amerikanska senaten under torsdagen och förväntas nu även skrivas under av president Donald Trump.

Lagförslagets syfte är att straffa Ryssland för dess inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016, men även för annekteringen av Krim och den fortsatta militära aktiviteten i östra Ukraina och kränkningarna av de mänskliga rättigheterna där. I lagförslaget finns även nya ekonomiska sanktioner mot Nordkorea och Iran.

De nya sanktionerna har väckt stor ilska hos Ryssland och man har redan begärt att USA:s diplomatiska representation i landet begränsas till 455 personer – lika många som Ryssland har i USA. Man har även kallat USA:s agerande för ett internationellt brott och menat att de nya sanktionerna bekräftar landets ”extrema aggression i internationella affärer.”

Trump, som tidigare velat sköta utrikespolitiken på sitt eget sätt, har möjligheten att lägga in sitt veto mot lagförslaget något som nu inte längre verkar troligt enligt Vita huset.

Artikeln uppdateras

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Ryssland