Tårarna berörde alla – nu får han gåvor från hela världen

NYHETER

Den hjärtevärmande filmen på när 16-årige Johnathon får en gitarr från sin bortgångne pappa på sin födelsedag har berört många – och nu får han donationer och presenter från hela världen, rapporterar Consequence of Sound.

Det var för bara några dagar sedan som en video där Johnathon Crow från Michigan i USA får en födelsedagspresent av sin nyligen bortgångne pappa började spridas. Pappan dog bara dagar före Johnathons 16-årsdag.

Men han hade inte glömt bort sonens födelsedag. I en musikaffär väntade en present i form av en gitarr – vilket fick metalkillen att brista ut i gråt.

– Det var en väldigt känslosam stund för alla, sade musikaffärens ägare Pete Kruse till CNN efteråt.

Får träffa idolen

Videon har rört vid många hjärtan. Och på forumet Reddit började medlemmar engagera sig för Johnathon sak. De bestämde sig för att samla in pengar för att musikentusiasten skulle få gitarrlektioner av högsta kvalitet.

Snart hade de fått ihop 16 000 dollar – över 130 000 kronor. Dessutom donerade en av forumets medlemmar ytterligare en riktigt fin gitarr till honom. Men familjen har bestämt sig för att en advokat får ta hand om pengarna – för att se till att de hanteras så försiktigt och vettigt som möjligt.

Johnathon har nog inga större problem med det. Han kommer få tillfälle att få lära sig tips och tricks av en riktig förebild. Rockstjärnan Alice Cooper har hört om honom – och nu är han inbjuden backstage på stjärnans kommande turné

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Michigan