Här är det premiär för nya tacobuffé-pizzan

Av: Dennis Jörnmark Callstam

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
George Kalayli med kompisen Ysabel Betyo och den nya pizzan.

Maria såg en amerikansk pizza på nätet – och tipsade sin brorsa George, som bakar pizzor i Södertälje. Nu är tacobuffé-pizzan på plats på menyn.

– Det är lite mer arbete, men det behövs bara tid, taktik och teknik, säger han om den avancerade rätten.

Variationer på den populära rätten pizza är vanligt förekommande. Men kanske står den nya kreationen på Blixtens pizzeria i Södertälje ut lite extra i mängden.

Där serverar nämligen George Kalayli sedan onsdagseftermiddagen en pizza med tacobuffé som topping.

– Det var min syster Maria och hennes kompis Ysabel Beyto som hade sett någon video, och trodde att det skulle bli grymt. Min syster kom på nutellapizzan vi gör här också, som är en succé.

1 av 3 | Foto: Privat

En mättande måltid

George var först skeptisk till idén. Men systerns tidigare framgångsrika tips gjorde att han ändå vågade chansa. På torsdagseftermiddagen serverade han pizzerians första tacobuffé-pizza någonsin.

Han medger att den tar lite mer tid att göra än andra pizzor.

– Inget är lätt och inget är svårt. Det krävs bara mer tid, taktik och teknik. Sedan lär man sig hitta genvägar för att göra den snabbt.

Pizzan kommer vara lite dyrare än andra rätter på restaurangens meny. Men det finns en annan stor fördel med pizzan – den mättar rejält.

– Jag, min fru, min frus moster och mina barn delade på en, och det blev mycket över. Den är både lätt och svår att äta.

George fortsätter:

– Det beror lite på hur stor käke man har, och hur man vill äta den. Jag tror att många kommer köpa pizzan, säger han.

Publicerad: