200 poliser skadade i Hamburgkravallerna

avOskar Forsberg, Petter J Larsson

Bränder, plundrade butiker och molotovcocktails.

Under natten fortsatte kravallerna i Hamburg som beskrivs som ett slagfält.

Ett hundratal personer har gripits – och över 200 poliser har skadats i upploppen.

1 av 16 | Foto: Peter Wixtröm

Kravallerna i samband med G20-mötet i Hamburg fortsatte under natten till lördagen. Demonstranter tände eld på bilar, byggde barrikader av bråte på gatorna som sattes i brand och plundrade affärer. De 20 000 poliser som satts in i staden för att hantera de förväntade 100 000 demonstranterna attackerades med slangbellor och molotovcocktails som kastats från hustak, skriver TT.

”Ett slagfält”

Totalt har 213 poliser skadats sedan oroligheterna började i den tyska staden i torsdags. Den tyska tidningen Hamburger Abendblatt beskriver staden som ett slagfält där ”krossat glas knastrar under skorna och gatan Schulterblatt kantas av plundrade butiker”.

Under dagen idag har polisen genomfört flera insatser mot olika fastigheter. Vid lunchtid slog man till mot ett hus som regelbundet används av ”autonoma” och ”anti-imperialister”. Där beslagtog man illegal pyroteknik.

Tretton personer greps av polisen under natten. Sammanlagt har ett hundratal gripits i samband med demonstrationerna kring mötet mellan världsledarna.

Ytterligare polisförstärkningar

Under någon timme på fredagskvällen tvingades polisen dra sig tillbaka eftersom de inte hade kontroll på situationen, skriver Hamburger Abendblatt. Men vid midnatt stormade specialstyrkor området Sternschanze och återtog flera byggnader som demonstranterna ockuperat.

Omkring 20 000 poliser har kallats in för att stärka säkerheten i staden, även personal från Österrike.

Under gårdagen begärdes ytterligare förstärkning.

▪▪ Texten uppdateras.

Följ direktrapporteringen från G20 i Hamburg

ARTIKELN HANDLAR OM

Hamburg

G20