Martin, 22, skadades på Kos – nu tvingas han amputera benen

NYHETER

För norrmannen Martin Bakkefjord Skolbekken innebar jordskalvet på ön Kos att fotbollskarriären tar slut.

Martin berättar själv i ett inlägg på Facebook att båda hans ben måste amputeras under knäna.

”Fotbollen kommer fortfarande att vara en viktig del av mitt liv – bara inte på samma sätt som tidigare”, skriver Martin.

1 av 4 | Foto: Henrik Holter/Glåmdalen
KARRIEREN ER OVER: ”Min tid som aktiv fotbollsspelare är över”, skriver Martin Bakkejord Skolbekken.

Tidigt på morgonen fredag 21 juli skakades delar av Grekland och Turkiet av en jordbävning med en magnitud på 6,7 på Richterskalan. Det grekiska turistparadiset Kos var en av de platser som drabbades allra värst. Som Aftonbladet rapporterat om miste två personer livet när taket rasade in på klubben White Corner. En 39-årig turkisk man och en svensk man i 20-årsåldern från Stockholm avled av de skador de fått.

– Jag kan inte förstå att han är borta, sade David, 21, som var vän med den man som dog dagen efter händelsen till Aftonbladet.

Många andra skadades svårt. Nu berättar en ung norsk man som befann sig på Kos med sina fotbollskompisar under jordskalvet om hur han tacklar tiden efter den förödande händelsen. 22-åriga Martin Bakkefjord Skolbekken kommer från Nes, fem mil nordväst om Oslo och spelar i tredjedivisionslaget FUVO, skriver norska tidningen Romerikes Blad.

Efter jordskalvet flögs han till Heraklion på Kreta för operation. Han riktar nu ett tack till alla de som stöttat honom efter jordskalvet och berättar om hur livet nu går vidare.

”Jag måste få skicka ett stort tack till alla som skickat meddelanden och stöttat mig, det hjälper!”, inleder Martin.

Fotbollsspelandet är över

”En saga är över för mig efter olyckan som hände i Kos. Jag måste amputeras upp till knäna på båda benen, så min tid som aktiv fotbollsspelare är över. Det är för jävligt helt enkelt. Fotboll har varit en del av mig i 22 år och kommer fortfarande att vara en viktig del i mitt liv, bara inte på samma sätt som tidigare”, skriver Martin i inlägget på Facebook som på kort tid fått över 2 500 gillamarkeringar och över 500 kommentarer.

”Har alltid någon att prata med”

Han fortsätter att berätta om att vissa dagar är tuffa att ta sig igenom. Stödet han får vill han kanalisera till motivation till att bygga upp sig själv igen och kanske bli en ännu bättre person än han var innan jordskalvet.

”Vissa dagar kommer att vara bra och vissa dagar kommer att vara dåliga men med allt stöd jag har vet jag att jag alltid har någon som jag kan prata med om jag behöver det.”

Hur livet kommer att fortsätta nu vet han inte riktigt ännu, men inlägget vittnar om hopp om att kunna fortsätta ha ett aktivt liv i framtiden.

”Jag kommer att få proteser så att jag kan gå, springa, cykla, simma, etc. Detta kommer att bli bra!” skriver Martin och avslutar med en hjärtsymbol och hälsningen ”peace out”.

Martin Bakkejord Skolbekken har gett Aftonbladet tillåtelse att publicera inlägget och bilden på honom.

ARTIKELN HANDLAR OM