Stena Line-färja drabbad av ”black out”

Av: Emma Lindström

Publicerad:
Uppdaterad:

En Stena Line-färja har drabbats av tekniska problem i närheten av oljehamnen i Göteborg.

– Det var rökutveckling från början och det hade att göra med ett motorhaveri, säger Mats Gränsmark, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Göteborg.

En Stena Line-färja har fått en så kallad ”black out”. Motorerna fungerar inte och fraktfärjan Stena Gothica ligger för ankar utanför Nya varvet i Göteborg.

– Det som hänt är att vi har tekniska problem med vår fraktfärja. Hon ligger i älven i Göteborg i höjd med oljehamnen. Man ligger för ankar och jobbar med att lösa problemen, säger Jesper Waltersson, pressinformatör på Stena Line.

Stena Gothica var på väg från Göteborg till Danmark och ett fåtal personer befinner sig ombord. 

Motorhaveri bakom rök

Det ska ha ska ha förekommit rökutveckling från färjan, men det berodde på motorproblemen.

– Det var rökutveckling från början och det hade att göra med ett motorhaveri. Vad vi vet så är det ingen brand ombord, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Göteborg. 

Räddningstjänsten är på plats fram tills dess att skepparen bekräftat att det rör sig om just ett motorhaveri. Fartyget kommer att bogseras bort och enligt räddningstjänsten är det lugnt ombord.

Kördes till kajen

Under eftermiddagen kunde fartyget köras tillbaka till kajen och passagerarna, 32 lastbilschaufförer, kunde lämna Stena Gothica. De bokades om på senare turer.

– Nu ligger den tryggt och säkert på sin vanlig plats, säger Jesper Waltersson.

Publicerad: