Tre väpnade rån i Malmö – på samma kväll

NYHETER

Rånare slog till på tre platser i Malmö under söndagen.

En kiosk, en coop-butik och ett falafelställe har alla blivit rånade med kniv eller pistolliknande föremål.

På falafelstället har en anställd blivit slagen i huvudet.

– Vi kan inte uttala oss om rånen hänger ihop men det är självklart något vi bär med oss och jämför signalement, säger vakthavade befäl.

Vid halv nio-tiden på söndagen utsattes en coop-butik på Nydala torg i Malmö för ett rån. Tre maskerade personer, iklädda munkjackor har rånat butiken på kontanter och tobaksvaror.

– Vi har patruller som letar efter dem på platsen och i närområdet, säger Stephan Söderholm på polisens regionledningscentral.

Tidigare under söndagen rånades en kiosk i Limhamn på cigaretter och kontanter. Även där fanns ett pistolliknande föremål med i bilden.

– Vi kan inte uttala oss om det hänger ihop men det är självklart något vi bär med oss och jämför signalement, säger Stephan Söderholm.

Strax efter 23 på söndagen skedde ytterligare ett väpnat rån i Malmö. Även denna gång var de två gärningsmännen maskerade och svartklädda, en bar kniv och den andra bar ett pistolliknande föremål.

Rånarna slog till mot ett falafelställe på Wachtmeisters väg i Malmö. En ur matställets personal blev slagen och uppges blöda från bakhuvudet. Personen ska inte vara i behov av ambulans.

Rånarna lämnade platsen springande med falafelställets kassa.