Efter turbulenta starten – flera medarbetare hänger löst

Publicerad 2017-02-13

Inreseförbudet stoppades, det är oklart hur muren mot Mexiko ska finansieras och det finns ännu inget alternativ till Obamacare.

Donald Trump uppges vara frustrerad med det tröga reformarbetet – och ska redan vara missnöjd med flera medarbetare.

Nu riskerar några av dem att bytas ut.

Det har knappt gått en månad sedan Donald Trump tillträdde som president. Men han har redan, i enskilda samtal med vänner och rådgivare, dryftat sitt missnöje med flera tunga medarbetare, uppger Politico.

En av dem är Michael Flynn, Trumps nationella säkerhetsrådgivare. Flynn anklagas för att ha diskuterat sanktioner med Rysslands ambassadör innan Donald Trump tillträtt som president, något som bryter mot lagen. Donald Trump har fått ägna en stor del av helgen åt att hantera affären, som avslöjades av Washington Post.

– Han tycker att han är ett problem, säger en källa till Politico.

En annan är Sean Spicer, pressekreteraren som fick enorm uppmärksamhet efter att ha ägnat sin första pressträff åt att skälla ut journalister.

Även Reince Priebus, Trumps stabschef, uppges hänga löst. Han är en av få i Trumps innersta krets som har lång erfarenhet av politiskt arbete.

Förändringar väntas

Trumps vän Chris Ruddy, chef för den konservativa sajten Newsmax och någon som Trump sägs lyssna på, gick i helgen ut och krävde Reince Priebus avgång. Trumps medarbetare jobbar enligt Politico med att ta fram en lista på potentiella ersättare, inklusive Kellyanne Conway.

Trump uppges vara speciellt missnöjd med hanteringen av, och förberedelserna inför, det utskällda inreseförbudet, som stoppades av en appellationsdomstol.

Han ska ha klagat på att ha inte fått ”bra rådgivning” och den exekutiva order som skrevs borde ha förberetts mer.

– Det kommer definitivt bli en del förändringar före slutet av sommaren, säger en uppgiftslämnare till Politico.