25-åring dömd för dödsmisshandeln på Christoffer, 23

1 av 5 | Foto: Privat
Christoffer Mårtensson, 23.

avVictor Stenquist

NYHETER

Christoffer Mårtensson, 23, försökte stoppa ett bråk om en öl – och misshandlades till döds.

En 25-årig man har nu dömts i Lunds tingsrätt för dödsmisshandeln och flera andra brott till tre års fängelse.

– Det spelar ingen roll vad han får för straff, vi får aldrig vår son tillbaka, säger Christoffers pappa Roger till Aftonbladet.

Det började med ett bråk om en öl och slutade i tragik då 23-årige Christoffer misshandlades till döds.

På en midsommarfest i Veberöd skulle Christoffers kompis Alexander Nilsson byta musik, men bråk uppstod efter att han ställt en öl på en högtalare.

Började tjafsa

– Vi började tjafsa om att jag inte kan ställa ölen där och plötsligt får jag en smäll i ansiktet och ramlar. Sedan får jag en spark i huvudet. Nästa sak jag kommer ihåg är att jag vaknar på akuten, sa Alexander Nilsson till Aftonbladet i fjol.

Slagsmål utbröt och Christoffer försökte stoppa bråket.

– Han går alltid emellan. Han vill att alla ska vara vänner och hatar orättvisor, har Christoffers pappa Roger sagt till Aftonbladet.

Christoffer misshandlades svårt och trots att han snabbt fördes till sjukhus gick hans liv inte att rädda. Två dagar efter midsommarafton stängdes respiratorn som höll honom vid liv av.

Döms till fängelse

Rättegången mot 25-åringen som åtalats för dödsmisshandeln avslutades för några veckor sedan och nu har domen fallit.

25-åringen döms till tre års fängelse efter att ha fällts för bland annat vållande till annans död, grov misshandel och misshandel.

– Det var väl någonstans där vi förstod att det skulle hamna. Men det spelar ingen roll, vi får inte vår son tillbaka i alla fall, säger Roger Mårtensson till Aftonbladet nu.

Det har snart gått ett år sedan dödsmisshandeln och saknaden efter Christoffer är stor.

– Det har varit en mardröm så klart. Det är tufft och känns inte som att det blir lättare. Man får hoppas att dalarna bara inte blir så djupa.