Björn, 47, hittade döda trebarnspappan

Polisen misstänker: Smitningsolycka

SUNNANSJÖ. Död och med trasiga kläder hittades den 53-åriga trebarnspappan i en vägkorsning utanför Sunnansjö.

Hur han hamnade där är ett mysterium för polisen.

– Det är någon som kört på honom eller kastat ut honom, säger taxichauffören Björn Forsberg, 47, som hittade mannen tidigt på måndagsmorgonen till Aftonbladet.

Polisen letar fortfarande efter den som kan ha kört på en 53-årig Grängesbergsbo tidigt någon gång under natten mot måndag.

Björn Forsberg hade precis gått på sitt skift när han hittade mannen. Tidigt på måndagmorgonen kör Forsberg sin sjuktaxi från Grangärde mot Grängesberg. Men i korsningen mellan Grangärde och Sunnansjö stannade han till.
– Då såg jag något. Jag tänkte: “Vad är det som ligger på vägen - Herregud, det är ju en människa!”, berättar Björn Forsberg för Aftonbladet.

Ville hjälpa

Forsberg ringde SOS alarm och hoppade ur taxin för att hjälpa personen som låg vid sidan av vägen.
– Min tanke var att det var en människa som var skadad. Då hade jag kunnat kasta in honom och köra till sjukhuset. Men sen såg jag att det var försent, han var död.
Under tiden som Björn Forsberg pratade med SOS alarm i väntan på ambulans och polis körde körde flera bilar förbi.
– Jag reagerade på hur folk betedde sig, de bara körde förbi. Där stod jag ensam. Det kan ju vara fråga om liv eller död.

Trasiga kläder

Den döda mannen hade trasiga kläder och ett sår i huvudet. Enligt polisen hade han legat där minst en timme med tanke på att blodet runt omkring honom hade frusit. Tio meter bort låg mannens ena handske.

Polisen har identifierat honom som en 53-årig trebarnspappa från Grängesberg.
– Det är någon som kört på honom eller kastat ut honom, säger Björn Forsberg till Aftonbladet.
Kroppen ska undersökas av rättsläkare i Uppsala, men polisens teori om en smitningsolycka står fast och utreds av Dalapolisens trafikenhet.

I nuläget fortsätter vi med teorin att någon har kört på honom, vållande till annans död och olovligt avvikande från trafikolycksplats. Men hundra är vi inte förrän rättsläkare har tittat på kroppen, säger Bo Eriksson, vakthavande befäl på Dalapolisen.

Publisert: