Så blir bokföringen enklare på nätet

Glöm gamla tiders bokföring Nätbaserade bokföring minimerar pappersarbetet
Glöm gamla tiders bokföring Nätbaserade bokföring minimerar pappersarbetet

Glöm ett bokföringsprogram som krånglar och poster som inte stämmer. Gör bokföringen direkt på nätet och spara både tid och pengar.

Bokföring kan lätt skapa huvudbry hos företagare och kännas som ännu en sak att tänka på. Men, det behöver inte vara så krångligt.

Fördelarna med att sköta bokföringen på nätet är många; du behöver inte oroa dig för att bokföringen försvinner om något händer med din dator, du har tillgång till din bokföring även om du är på resande fot och din bokföring sparas säkert på en stor server hos företaget i upp till 10 år.

– Vi har gjort det enkelt för kunden. Genom autokontering har vi kopplat samman kundens bokföring med dess internetbank och bankkonton. Detta ger kunden fördelar som inte finns i andra bokföringsprogram på marknaden, säger Emilia Lindhe Vithal på Speedledger.

Ökande popularitet

Att det är enkelt och lättillgängligt tror Emma Lindhe Vithal är en stor anledning till att småföretagare gärna ansluter sig till tjänsten. Och att det blir mer och mer populärt för varje år märks hos Speedledger.

– Vi ökar vår försäljning varje år, i takt med att företag och föreningar blir mer vana att tjänster är webbaserade så känns det som ett självklart val för dem. Att försäljningen konstant ökar visar på att det är populärt, säger hon.

En annan fördel är att fler kan använda bokföringen,en extern ekonomiansvarig eller en revisionsbyrå kan kopplas på som användare kostnadsfritt vilket underlättar vid bokslut.

– Du får allt som krävs av ett komplett bokföringsprogram samtidigt som det är enkelt och lätt att överskåda. Det uppskattas av våra kunder, säger Emma Lindhe Vithal.

”Ska kännas tryggt för kunderna”

Det finns ingen anledning för oro om bokföringsleverantören skulle gå i konkurs menar Emma Lindhe Vithal.

– Om vi mot all förmodan skulle gå i konkurs så är det i vanlig ordning konkursförvaltaren som man får vända sig till. Men man kan alltid exportera SIE4 fil, som innehåller all bokföring samt kontoplan, och spara lokalt om man känner sig osäker. I avtalet mellan oss och våra användare så sparar vi bokföringen så som lagen säger i sju år. Vi är ju programleverantör till de nio största affärsbankerna och det bör ju kännas tryggt för kunderna, säger hon.

Publisert: