”Lagom kul att svälja den”

Av: Josefin Lundh

Publicerad:
Till vänster i bild syns skruven.
Foto: Privat
Till vänster i bild syns skruven.

När hon hittade en skruv i sin kebab anmälde hon händelsen – anonymt.

Sedan spred sig nyheten helt utan hennes vetskap.

– Jag blev minst sagt förvånad när det nådde tidningarna, säger hon.

Det var i torsdags Aftonbladet skrev om skruven som smugit sig ner i kebabtallriken. Kunden som fått skruven i sin mat anmälde händelsen till kommunens miljökontor anonymt.

När hon sedan fick se det i flera tidningar kom det som en överraskning.

– Jag lade ut en bild på Facebook till mina vänner. Sen när detta dök upp på Aftonbladet skrev en kompis och undrade om det handlade om mig, säger matgästen som vill behålla sin anonymitet.

Aftonbladet fick reda på händelsen efter att ha tagit del av den rapport som miljökontoret skrivit efter inspektionen på restaurangen.

Hade hänt förut

Kunden berättar att hon gick tillbaka med resterna av kebabtallriken till restaurangen, som inte tog så hårt på hennes klagomål.

De sade att det hade hänt förut.

– Jag trodde knappt mina öron, det var helt absurt. Jag hade förväntat mig att han skulle bli förskräckt och be om ursäkt, men det gjorde han inte, säger hon.

Efter det bestämde hon sig för att anmäla restaurangen. Hon ville inte att samma sak skulle hända någon annan och kanske gå riktigt illa.

– Det första jag tänkte när jag såg skruven var "lagom kul att svälja den". Sedan tänkte jag på vad som hänt med tänderna om jag bitit i den, säger hon.

– Efter det insåg jag vad som kunde ha hänt om min son hade fått den i sin kebabrulle. Det är inte en chans att man ser den då.

Flera brister

Miljökontoret pekade totalt på nio brister hos restaurangen. Bland annat mixade de sina såser med en cementblandare.

Restaurangens innehavare sade till Aftonbladet förra veckan att de köpt en ny tång och ersatt cementblandaren med en maskin som är gjord för restaurangbranschen.

En uppföljning kommer att göras av miljökontoret med en oanmäld inspektion efter den 15 april.

Publicerad: