Nyheter

Rånarna hade riktiga vapen - sköt skarpt

Av: 

Olof Svensson

NYHETER

Polisen överrumplade rånarna och sköt en av dem i huvudet.

Nya uppgifter om det spektakulära Södertäljerånet visar nu att även rånarna sköt skarpt.

– Det som tyder på att rånarna skjutit är att man hittat tomhylsor inne i butiken, säger en källa med insyn i utredningen till Aftonbladet.

Tre veckor har gått sedan rånarligan slog till mot en guldsmedsbutik inne på köpcentrumet Tegelhuset i Södertälje.

När de kom ut ur affären var polisen redan på plats – en 26-årig man sköts i huvudet och dog senare på sjukhus. De andre flydde i en bil men kunde efter en massiv polisinsats gripas senare under kvällen.

Efter dödsskjutningen inleddes en förundersökning mot polisen, bland annat gällande vållande till annans död. Förundersökningen lades senare ner efter att chefsåklagare Kay Engfeldt konstaterat att polisen hade "laga befogenhet" att använda våld under de rådande omständigheterna.

”Rånarna har avlossat minst ett skott”

Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades 18 tomhylsor vid platsen. Andra uppgifter gjorde gällande att rånarna inte använt riktiga vapen utan kopior.

Patrick Ungsäker, polismästare på Södertäljepolisen, bekräftade att åtminstone ett vapen, en AK47:a som den 26-årige mannen höll i handen, var en naturtrogen kopia.

– Det är en kopia på ett riktigt vapen, sa han.

Enligt nya uppgifter hade däremot rånarna inte bara kopior utan även riktiga vapen.

Åtminstone ett av skotten måste ha kommit från rånarna.

– Med största sannolikhet har de misstänkta rånarna avlossat minst ett skott, säger spaningschef Anders Göranzon till Länstidningen Södertälje.

Det som tyder på att rånarna skjutit är att polisen hittat tomhylsor inne i butiken, uppger en källa med insyn i utredningen för Aftonbladet.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: