Nyheter

Över hundra djur hittades i bil

Av: 

Ida Gustafsson

NYHETER

Polisen trodde inte sina ögon när de stannade bilen.

Den var full med djur.

Förutom fyra tigerungar i burar fanns över hundra myrkottar i bilen.

Djuren hittades i en bil i den centrala Ha Tinh-provinsen i Vietnam. I samband med djurfyndet greps två män, misstänkta för att illegalt ha importerat djuren från Laos för att sedan sälja dem vidare.

"Djuren släpps snart ut"

De gripna männen har sagt till polisen att de anlitades av en okänd man som ville att de skulle transportera djuren till den närliggande Nghe An-provinsen.

– Tigerungarna och de 118 myrkottarna lever, förutom en myrkotte. Vi kommer att ge dem till skogsvaktare och vår förhoppning är att de snart kommer att släppas ut i vildmarken, säger en anonym vietnamesisk miljöpolis till nyhetsbyrån AFP.

Potenshöjande medel

För närvarande finns det runt 3200 vilda tigrar kvar runt om i världen. Kattdjuret jagas dels för sin päls men även för deras ben och andra kroppsdelar som används inom traditionell kinesisk medicin.

De fjälliga och fridlysta myrkottarna har sin hemvist i Afrika och Asien. I Vietnam och Kina används de som potenshöjande medel i både mat och medicin, enligt Nationalencyklopedin. Så sent som i juni listade Världsnaturfonden Vietnamn som en av världens värsta djurrättssyndare. En anklagelse som vietnamesiska myndigheter förnekar. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert: