Svenskorna evakuerades från hotellet

Publicerad:
Uppdaterad:

De tre svenska kvinnorna och norskan kan ha räddats från hotellet i Bhuj under jordbävningen.

- Alla i hotellet evakuerades omedelbart, säger en radioamatör i Bhuj i ett meddelande till Gunnar Kvarnefalk, 65, ordförande i SSA, Svenska Sändareamatörer.

HOPPFULLT BESKED Gunnar Kvarnefalk har fått kontakt med en indisk radioamatörkollega i Bhuj, som meddelat att de tre saknade svenskorna kan ha räddats.
Foto: URBAN ANDERSSON
HOPPFULLT BESKED Gunnar Kvarnefalk har fått kontakt med en indisk radioamatörkollega i Bhuj, som meddelat att de tre saknade svenskorna kan ha räddats.

Från en sambandscentral i Indien kom i går kväll ett e-brev med ett radiomeddelande från radioamatören i Bhuj.

Aftonbladet bad i förrgår Gunnar Kvarnefalk att via radio försöka nå kolleger i Bhuj. Redan i lördags hörde tre sändare av sig.

Nio radioamatörer runt Bhuj för nu frågan vidare: "Har ni hört något om fyra nordiska kvinnor?"

"Hotellet OK"

I går kväll kom det första beskedet till Gunnar Kvarnefalk. Radioamatören i Bhuj, identifierad med sändarnummer och namn, säger:

"De fyra kvinnorna bodde på hotell Anam i Bhuj. Alla i hotellet evakuerades omedelbart. Hotellet är OK. Var kvinnorna kan befinna sig nu är okänt. Bhuj var epicentret av jordbävningen och den mest drabbade platsen i Gujarat."

Ambassadfolk på väg

Sändaren lovar att komma tillbaka via e-post eller på någon av två uppgivna kortvågsfrekvenser. De indiska radioamatörerna ber nu alla kolleger världen över att hålla sig borta från frekvenserna 14160 kHz och 7023 kHz som hålls öppna för katastrofhjälpen.

På svenska ambassaden i New Delhi sa ministern Hans Nicklasson i natt:

- Det här är nya uppgifter för oss. Vi har två man på väg till Bhuj och har kontakt med de lokala katastrofmyndigheterna där, men vi har ännu inte fått några upplysningar.

Bengt Michanek

Publicerad: