Halshuggen katt hittad i bostadsområde

avClaes Olsson

NYHETER

Under söndagskvällen hittade Pavlina Forsberg en död kattunge i sitt bostadsområde i Göteborg. När hon lyfte på kattkroppen blev hon skakad.

– Jag såg med förskräckelse att den saknade huvud. Jag trodde inte det var sant, säger hon.

När Pavlina Forsberg, från Högsbo i Göteborg, kom hem på söndagskvällen fick hon ett samtal från en uppskrämd vän. En död katt låg nedanför vännens balkong och Pavlina blev ombedd att ta en titt, skriver Göteborg Direkt.

– Jag släppte allt och gick dit med handduk och kartong, säger hon.
När hon lyfte på katten upptäckte hon att den saknade huvud.

– Jag trodde inte det var sant, det är fruktansvärt. Det här var ju en mördad katt, säger Pavlina Forsberg.

Bara ett år gammal

I området hade ägarna satt upp lappar där de efterlyste den bortsprungna kattungen. Den hade varit försvunnen i knappt en vecka innan Pavlina gjorde det hemska fyndet. Hon har varit i kontakt med ägarna som tagit hand om kroppen.

– Det är klart att de var ledsna. Det var deras dotters katt och den var bara ett år gammal. Det är förfärligt, säger Pavlina Forsberg.

Foto: Privat
”Det är förfärligt” säger Pavlina Forsberg.

Lågt prioriterat av polisen

Efter händelsen har Pavlina varit i kontakt med polisen, men har ännu inte hört något nytt. Till Göteborg Direkt säger polisen att den här typen av brott har låg prioritet.

– Men om man på goda grunder kan säga att det rör sig om någon form av djurplågeri ska man anmäla. För skulle det ske igen så är det bra om vi vet att det hänt tidigare, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman till Göteborg Direkt.

Pavlina Forsberg säger att hon oroar sig för att en ny djurplågare är i farten, likt den då 16-årige kattmördare som dömdes för fem år sedan till rättpsykiatrisk vård efter att ha plågat nio katter.

Djurplågeri – så säger lagen 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Husdjur

Katter

Göteborg