Mystiskt fynd vid sjö – polisen utreder mord

avChristoffer Nilsson, Jenny Rydberg

Polisen larmades till en sjö norr om Uppsala där en privatperson gjorde ett mystiskt fynd.

Nu utreds om det rör sig om en mördad person.

– Kroppen är förd till rättsmedicin för obduktion, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen i Uppsala.

Det var strax före klockan 18 på måndagskvällen som polisen fick larmet om att något som kan vara kvarlevor från en människa hade anträffats vid en sjö.

– Det var en privatperson som hittade något misstänkt och kontaktade oss. Privatpersonen misstänkte att det var en kropp, säger Daniel Ågren, presstalesperson hos polisen i region Mitt.

En förundersökning om mord har inletts.

1 av 3 | Foto: Mikael Franzén/Utryckning Uppsala

– Nu vidtas diverse utredningsåtgärder. Platsen har varit avspärrad och man säkrar den eventuella kroppen, säger Daniel Ågren.

Polisen kunde på måndagen inte säga helt säkert om det är en människokropp men på tisdagsmorgonen uppger polisens presstalesperson Lisa Sannervik att så är fallet.

– Jag har inte hört något annat. Kroppen är förd till rättsmedicin för obduktion och vi ska göra en teknisk undersökning vid platsen. Nu behöver vi ta reda på identitet och dödsorsak för att se om det ligger något brott bakom, säger Sannervik.

Tidigare har även räddningstjänsten varit på plats vid sjön.

– Vi fick larm om det här, men är inte längre kvar på platsen. Vi uttalar oss inte om detta eftersom det är en polisiär sak, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör hos Storstockholms brandförsvar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Brott