Folk skänker jackor – initiativet hyllas

avClaes Olsson

Här ska ingen få frysa i vinter. Nu hyllas norska Röda korsets initiativ där de uppmanar personer att skänka jackor, rapporterar norska TV2.

”Behöver du en jacka? Ta en här. Har du en till övers? Lämna den här!”.

Så står det på den skylt som nu hyllas på sociala medier. Det är Röda korset i norska Porsgrunn som uppmanar invånarna att ge bort de jackor som de inte behöver. På så sätt kan bättre behövande få sig ett värmande plagg, skriver norska TV2.

– I Porsgrunn finns det en del människor som bor på gatan och i parker. De går runt i kalla jeans och dåliga fleecetröjor. Det är enkelt för dem att komma hit och få en jacka utan att någon ställer frågor om det, säger Röda korsets Tone Evensen till kanalen.

Foto: Porsgrunn Kommun
”Tusen takk”

”Väldigt populärt”

Initiativet är en direkt uppföljning på förra årets succé. Jackorna gick åt även då.

– Tilltaget har varit väldigt populärt – både i fjol och i år. Väldigt många har tittat förbi. Jackorna har gått åt. Många skänker både nya jackor och jackor i bra skick som inte är utslitna. Många har till och med prislappen kvar, säger hon.

Porsgrunn kommun har delat en bild av skylten på sin Facebooksida. Där hyllas initiativet och folk undrar hur de kan hjälpa till på bästa sätt.

ARTIKELN HANDLAR OM