Bil voltade under polisjakt – man och kvinna skadade

avVictor Stenquist, Hans Österman

En bil voltade och kraschade i ett dike under en polisjakt utanför Södertälje.

En man och en kvinna skadades och fördes till sjukhus.

– En av dem var inte talbar, säger Anders Mattsson vid polisen.

Klockan 01.20 skulle en polispatrull stoppa en bil på väg 516 mellan Södertälje och Nykvarn. Men föraren vägrade stanna och körde iväg.

Polisjakten som följde varade i fyra minuter – sedan voltade den jagade bilen och kraschade i ett dike.

– I något läge under förföljandet har hastigheten varit uppe i 140 kilometer i timmen. Men det är ingen prejning eller så, de har kört av vägen själva, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Flertal brottsmisstankar

I bilen hittades en man, en kvinna, en hund och ett vapen. Vapnet beslagtogs och paret misstänks nu för grovt vapenbrott. Föraren av bilen misstänks även för vårdslöshet i trafik, rattfylleri, olovlig körning, vållande till kroppsskada och narkotikabrott.

– De har förts till Karolinska i ambulans. Initialt var båda vakna och talbara, men sedan har jag fått information om att en av dem slutade vara talbar. Jag vet inget mer om skadeläget, säger Anders Mattsson.

Hunden togs omhand av djurambulans, enligt polisen.

Vid 07.15-tiden hade polisen inga nya detaljer om skadeläget de båda personerna.

Bara minuter senare jagade polisen en annan bil längre norrut. På E4 i höjd med Vårby vägrade en förare att stanna och jakten gick sedan i hastigheter upp mot 150 kilometer i timmen innan föraren lämnade bilen i Hägerstensåsen och flydde till fots.

ARTIKELN HANDLAR OM

Krascher

Nykvarn

Brott