Lantbruk

Bjässen Knickers är för stor för att slakta

Av: 

Olle Kvarnsmyr

NYHETER

Bjässen Knickers får alla att tappa hakan på grund av sin storlek. Ungtjuren är nästan två meter lång och väger lika mycket som en mindre bil.

Ibland dyker det upp historier som får dig att utbrista i ett ”Jäklar det där var en riktigt stor tjur”. Det här är en sådan historia.

Sticker ut bland flocken

Ungtjuren Knickers bor på en farm i Lake Preston i västra Australien. På grund av sin enorma storlek sticker han ut bland de andra i flocken. Riktigt rejält. Många har frågat farmaren Geoff Pearson hur det kommer sig att en av hans ungtjurar är så jättelik: Är Knickers resultatet av ett mystiskt experiment? Har kossan en extrem aptit eller är Knickers den första vi ser i en ny ras av supertjurar? Farmaren är dock lika förundrad som du.

— Jag har ingen aning varför Knickers är så stor. Det hela är bara så konstigt, säger Pearson till The Guardian.

Knickers mäter hela 1.94 meter och väger imponerande 1.4 ton.

Räddad från förtidig död

Knickers storlek har även räddat honom från en för tidig död på slakteriet.

— Han är för stor för slakterimaskinerna och det går inte att hänga honom från taket. Dessutom skulle köttstycken bli för stora och inte gå att sälja, säger Pearson.

Knickers får därmed leva i fred från slaktar resten av sitt liv på den 1200 hektar stora farmen tillsammans med 3000 andra nötkreatur. Storleken har gjort honom till lite av en ledare på farmen.

— Så fort han reser på sig och är ute och går är det hundratals djur som följer honom. Vi ser direkt när Knickers är ute och knallar, säger Geoff Pearson.

Som en löpeld

Filmen på Knickers har spridit sig som en löpeld på Internet. Modellen och sociala medier-stjärnan Chrissy Teigen var bland de första att skriva om Knickers efter att ha sett bilderna på ett plan.

”Det här är varför jag betalar för internet när jag flyger”, twittrade Teigen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Nedsjunken ko på rymmen räddad

ÄMNEN I ARTIKELN

Lantbruk

Chrissy Teigen