Blev kittlad – då ryckte polisen ut

avMikael Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det kanske lät konstigt i telefonen”

Foto: Foto. Mikael Wallerstedt
skojade med flickvännen Personal från vårdcentralen hörde i telefonen när Emma Jansson blev kittlad av pojkvännen Alexander Papadakis Wall – och kontaktade polisen som snart var på plats.

Alexander kittlade Emma så hon skrek.

Fem minuter senare kom polisen.

– Jag fattade ingenting, de trodde att jag hade misshandlat henne, säger Alexander.

Vid halv nio i går morse ringde Emma Jansson, 20, till sin vårdcentral i Uppsala. En timme senare skulle vårdcentralen ringa tillbaka för att boka en tid.

När hon väntade knackade det plötsligt på dörren och hennes sambo Alexander Papadakis Wall, 20, gick dit för att öppna. På andra sidan stod två poliser som tog sig in i lägenheten.

Kom åt svarsknappen

– Om han inte öppnat tror jag att de hade slagit in dörren, säger Emma.

Polisen sa åt Alexander att sätta sig ner och lägga händerna på knäna. Sedan frågade de Emma om hon ringt till vårdcentralen.

Det visade sig att vårdcentralen ringt upp Emma när Alexander kittlade henne i sängen på morgonen. Och utan att paret märkte det hade någon av dem kommit åt svarsknappen på telefonen.

– Allt de kunde höra var hur jag skrek ”sluta”. Jag hade panik för att Alexander kittlade mig och det kanske lät konstigt i telefonen, säger Emma.

”Känner sig skyddad”

Fem minuter efter samtalet var polisen hemma hos paret.

– De såg lite uppjagade ut, det var helt enkelt en konstig händelse att vakna till, säger Alexander.

Poliserna kollade legitimation på Emma och ringde samtal medan Alexander fick sitta med händerna i knät. Och det tog en stund innan de förstod vad som hänt.

– Det är skönt att man känner sig skyddad när något händer, men att ett så litet missförstånd skulle bli så stort trodde man aldrig, säger Emma.

När polisen åkt fick Emma till slut tag i vårdcentralen och kunde boka en besökstid.

Publicerad: