Seriemördarens 160 okända kvinnor visas

NYHETER

Kan vara nya offer – polisen i Los Angeles vill ha hjälp att identifiera dem

Han kallas ”the Grim Sleeper” och är redan misstänkt för 10 mord.

Men polisen fruktar att Lonnie Franklin, 57, har tagit livet av många fler.

I hans bostad fanns bilder på 160 nakna och okända kvinnor.

Efter att ha gäckat polisen i 20 år åkte Lonnie Franklin till slut fast i somras.

Vid husrannsakan hittades travar med fotografier och hundratals timmar hemmavideo. Bilderna var på omkring 160 olika kvinnor, varav många nakna i sexuella ställningar. En del ler på bilderna, andra ser medvetslösa ut.

Under hösten har polisen försökt identifiera kvinnorna på bilderna för få veta om de fortfarande lever, eller om de också fallit offer för ”the Grim Sleeper”.

Tusen samtal

Men arbetet har gått trögt. Därför ställde polisen för ett par dagar sedan ut bilder på alla kvinnorna för att få allmänhetens hjälp att identifiera dem.

Responsen kom direkt.

Under första dygnet ringde närmare 1 000 personer med tips. En del säger sig vara kvinnor på bilderna och är mindre förtjusta att hängas ut som seriemördarens sexpartner.

Hittills har fem kvinnor identifierats preliminärt, enligt Los Angeles Times.

Så fick han namnet

”The Grim Sleeper” misstänks ha skjutit och strypt tio kvinnor mellan 1985 och 1988 samt mellan 2002 och 2007. Smeknamnet är en ordlek och anspelar på att liemannen på engelska heter ”The Grim Reaper”. Ordet ”sleeper” är på grund av det 14 år långa uppehållet i mordserien.

Men polisen tvivlar på att det funnits ett uppehåll.

Det är därför de försöker få klarhet i vad som har hänt de omkring 160 okända kvinnorna. De har också öppnat 30 gamla mordfall för att se om Franklin kan ha varit inblandad, skriver Los Angeles Times.

Lonnie Franklin nekar till alla mord.

ARTIKELN HANDLAR OM