Skoltak rasade in

Av: Carina Bergfeldt

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Markus Dahlberg

Yttertaket på mellanstadiebyggnaden på Lunds skola i Forsa har rasat.

– Taket har kollapsat, säger rektorn Fredrik Andersson.

Nu har alla barn som går i byggnaden skickats hem.

Taket på en modulbyggnad gav vika någon gång under natten eller morgonen.

– Vår personal märkte att taket hade rasat in när de kom till jobbet i morse, mellan sju och åtta, säger Fredrik Andersson, rektor för Lunds skola.

Barnen tog sig in

Ett par barn hade varit inne i skolbyggnaden efter raset, innan skolbyggnaden spärrades av.

– Ja, vi hade några barn som var tidigt på plats, som tog sig in innan det blev helt avspärrat, men vi har inga personskador, säger Fredrik Andersson.

Taket byggdes 2001.

– Det är yttertaket som har rasat, och det är fullt av snö på vinden, men det har inte gått längre ned. Men vi vet fortfarande inte hur allvarliga skadorna är, säger Fredrik Andersson.

130 elever hemskickade

Eleverna som gick i den rasade delen var i årskurserna fyra till nio. De avstängda delarna är bland annat hemkunskaps- och mattesalen.

– Det var totalt cirka 130 elever som skulle haft lektioner där idag. De har alla skickats hem, säger Fredrik Andersson.

Matsalsundervisning

Skolan kommer att hålla ett krismöte senare idag.

– Det vi måste lösa nu är var vi ska ha undervisningen. Vi räknar med att använda matsalen de närmaste dagarna, säger rektorn.

Han säger att raset var tuft för eleverna.

– Det är klart att det skapar oro. Man funderar ju självklart på hur väl byggd den övriga skolbyggnaden är. Men den är ju betydligt äldre och har hållt under flera vintrar, så det går säkert bra, säger Fredrik Andersson.

Publicerad: