Regnet fortsätter att vräka ner

avLouise Lundström

21 millimeter har fallit utanför Stockholm

Regnet fortsätter att ösa ner över delar av Sverige.

Dagens regntopp leds av Adelsö i Mälaren där 24 millimeter hittills har fallit.

Och i Jakobsberg i norra Stockholm tvingades människor vada genom regnvatten för att kunna ta sig från pendeltåget.

Ett regnväder har passerat österut över södra Sverige under förmiddagen. Och de senaste timmarna har regnet vräkt ner på många platser i framförallt östra Svealand.

När Petra Ottosson klev av vid tågstationen i Jakobsberg i norra Stockholm möttes hon av en gångrtunnel fylld med regnvatten.

– Vi blev väldigt förvånade när vi kom hem. Det regnade mycket när vi åkte men det verkar ha kommit ännu mer nu, och sen har det väl samlats här. Man kan inte gå runt det så vi tog av oss skorna och vadade igenom, säger Petra Ottosson.

24 millimeter regn

De tidigaste rapporterna om regnmängder kom in till SMHI klockan 17.30 i dag. Då ledde Adelsö i Mälaren regntoppen - 24 millimeter regn har än så länge fallit under dygnet. Tätt efter låg Norrköping där det kommit 21 millimeter regn.

– Regnvädret har dragit upp över ostkusten och det har regnat rätt duktigt på sina håll. Det kommer att dra undan under kvällen och passera mot Finland till morgondagen, säger Sten Laurin, meteorolog vid SMHI.

Mer regn i morgon

Men när det här regnvädret dragit undan är det snart dags för nästa.

– I morgon kommer nästa regnväder som drar upp från Östersjön och över Gotland. Det kommer att beröra de kustnära delarna, Östergötland, Stockholms skärgård och det kan ge rätt skapligt med regn på särskilt Gotland, säger Sten Laurin.