12-åring spelade bort 10 000 på Farmville

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Lånade mammas kreditkort till Facebook-spelet

Den 12-årige pojken ville köpa nya prylar till sin bondgård i datorspelet Farmville på Facebook.

Han tog sin mammas kreditkort och spenderade 10 000 kronor.

Nu vill mamman varna andra föräldrar om risken för att deras barn gör av med stora summor pengar på Facebook-spel, skriver den engelska tidningen The Guardian.

Hon upptäckte sonens spenderande vid en kontroll av bankkontot förra månaden. Det saknades då tusentals kronor som hade överförts via hennes kreditkort till företaget Zynga, som ligger bakom spelet.

Besparingarna rök

När hon konfronterade den 12-årige sonen kom det fram att han även gjort av med 3 000 kronor av sina egna besparingar. Allt som allt 10 000 kronor.

– När jag frågade honom varför han gjorde det sade han att spelet hade fått nya "tuffa saker som jag ville ha", säger mamman till Guardian.

Facebook har raderat pojkens konto eftersom barn under 13 år inte får vara med på sajten. Men varken banken HSBC eller Zynga vill betala tillbaka pengarna.

Zynga hälsar att mamman kanske vill använda lösenordsskydd på datorn i framtiden.

Måste polisanmäla

HSBC säger att de bara betalar tillbaka pengarna som sonen handlat på mammans kreditkort om hon polisanmäler sin son.

– Då skulle han få en varning och jag har hört att den finns kvar i registren. Självklart tänker jag inte låta en fånig datorspels-bondgård äventyra hans framtid, säger mamman.

Det är inte första gången som familjen (som vill vara anonym) hamnar i trubbel på grund av modern betalningsteknik. För några år sedan gjorde den 12-årige pojkens storebror av med alla sina mobilpengar på att köpa ringsignaler.

Publicerad: