Spionen blir Playboybrud

NYHETER

Först spion, sedan politiker – och nu Playboymodell.

Ryska ”femme-fatale” Anna Chapman har många strängar på sin lyra.

Foto: Anna Chapman har redan ”vikt ut sig” i ryska Maxim. Nu gör hon samma sak i amerikanska Playboy.

Historien om Anna Chapman, 28, trollband en hel värld när den uppdagades i somras.

Hon är en av tio ryska spioner som avslöjades i USA. Hennes utseende och påstådda uppdrag att förföra affärsmän och få dem att avslöja hemligheter gjorde att hon snabbt blev spionringens stjärna.

Naken i Playboy

Och historien fortsätter.

Januarinumret av Playboy har nakenbilder av den unga spionen, skriver New York Daily News. Fotografierna är inte nytagna utan kommer från en gammal pojkväns privata lager.

Det är dock inte första gången världen får se en avklädd Anna Chapman. Tidigare i höstas prydde hon omslaget av den ryska upplagan av herrtidningen Maxim, och på sin Facebooksida har hon lagt upp lättklädda bilder på sig själv.

Populär i Ryssland

I Ryssland har hon fått stor uppskattning av både folk och höga politiker. Hon utsågs nyligen till en av ledarna för ungdomsförbundet till Förenade Ryssland, som är Vladimir Putins styrande parti. Hon anses vara en synnerligen patriotiskt och god förebild för unga ryssar.

Anna Chapman och övriga i spionringen ska ha avslöjats av en rysk dubbelagent vid namn Sjtjerbakov. Han var överste inom underrättelsetjänsten SVR och flydde till USA i samband med att spionernas hemliga identiteter röjdes.

Ryska medier uppger att en lönnmördare har skickats till USA för att eliminera Sjtjerbakov. Premiärminister Vladimir Putin har också hotfullt sagt att det ”alltid går illa för förrädare”.