Polisen vädjar om vittnesuppgifter – vill komma i kontakt med par i 20-årsåldern

avJosefin Silverberg

NYHETER

Norsk polis vädjar nu allmänheten att ta kontakt med dem om de gjort iakttagelser under kvällen som Sunniva Ødegård mördades.

– Polisen är intresserade av att komma i kontakt med ett par i 20-årsåldern som vi har fått uppgifter ska ha rört sig i området, säger Herdis Tra vid polismyndigheten till norska TV2.

En 17-årig pojke har gripits och häktats misstänkt för mordet på 13-åriga Sunniva Ødegård som hittades död vid en gångstig nära sitt hem i Varhaug söder om Stavanger i söndagsnatt.

17-åringen nekar till brott men medger att han befunnit sig på platsen. Via sin advokat meddelar han att han inte motsätter sig häktningen och att han förstår att polisen måste frihetsberöva för att bringa klarhet i vad som skett.

Under torsdagen har nya förhör hållits med 17-åringen.

– I dag har det gjorts nya försök att förhöra den misstänkta i mordutredningen i Varhaug. Den misstänkte har inte förklarat sig och har inte svarat på några ytterligare frågor skriver Sør-Vest polisdistrikt i ett pressmeddelande.

1 av 7 | Foto: POLISEN
13-åriga Sunniva Ødegård.

Par ska ha rört sig i området

Han nekar till brott men motsätter sig inte häktningen. Via sin advokat meddelar 17-åringen att han förstår att han måste häktas för att polisen ska få klarhet i vad som hänt.

Sunniva Ødegård hittades död vid 03-tiden natten mot måndag. Nu vill polisen komma i kontakt med fler personer som kan ha gjort iakttagelser som är intressanta för utredningen. Ett par i 20-årsåldern ska ha befunnit sig i området uppger polisen.

– Polisen är intresserade av att komma i kontakt med ett par i 20-årsåldern som vi har fått uppgifter om att de ska ha rört sig i området mellan klockan tio och elva i söndagskväll, säger Herdis Tra vid polismyndigheten till norska TV2.

Dagens tre rubriker torsdag 2 augusti 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Norge