Hon tvingas sälja sina minnessaker

avCamilla Sundell

Titanics sista överlevare har inte råd med äldreboendet

Den sista överlevaren från fartyget Titanic aktionerar ut sina minnessaker från resan.

– Jag säljer för att ha råd med avgiften till äldreboendet, säger Millvina Dean, 96.

Foto: AFP
Millvina Dean

Runt 1500 personer drunknade när Titanic sjönk på sin jungfruresa från Southampton till New York 1912.

Millvina Dean var bara två månader gammal när fartyget kolliderade med ett isberg. I dag är hon 96 år gammal och den sista av de cirka 700 personer som överlevde katastrofen.

Men räkningarna hopar sig. För att ha råd med avgiften till äldreboendet tvingas Millvina Dean nu sälja sina personliga tillhörigheter från resan.

– Efter att jag bröt höften hoppades jag att bara behöva stanna här i två veckor. Men jag fick en infektion och har varit här i två år. Jag klarar inte att bo i mitt hem längre, säger Millvina Dean enligt AP.

Pappan drunknade

Bland sakerna som ska auktioneras ut finns en 100 år gammal resväska, fylld med de kläder familjen Dean fick när de kom fram till New York efter katastrofen.

Millvina Dean hoppas tjäna cirka 40 000 kronor på auktionen.

– Jag säljer allt jag tror kan inbringa lite pengar. Avgiften till äldreboendet är ganska dyr. Ju mer pengar jag kan samla in, desto bättre.

Familjen Dean skulle emigrera till Kansas när de steg ombord på Titanic för snart 100 år sedan. Millvina räddades tillsammans med sin bror och mamma, pappan drunknade när fartyget förliste.

Auktionen av Millvinas personliga tillhörigheter hålls på lördag i sydvästra England.