Hus och hem

Hon gör egna tapeter

Av: 

Charlotte Holmen

NYHETER

Formgivaren Lisa Bengtsson: Tapeterna säger vem du är

Hon vill framhäva sin personlighet i inredningen – och gärna med mönster. Formgivaren Lisa Bengtsson pryder sina väggar med tapeter hon själv har skapat.

Det ska finnas en tanke bakom detaljerna, säger hon.

När Lisa Bengtsson inreder sitt hem tänker hon ungefär som när hon väljer kläder. Det märks – hon matchar sitt hem perfekt.

– Jag vill att det ska finnas en tanke bakom valen så man inte bara köper sig en stil. Det är som med kläder. Visst kan man ta det dyraste designplagget, men jag tycker det är kul att hitta något unikt, säger hon.

Det mest personliga i hemmet är utan tvekan hennes fondväggar – hon har nämligen skapat tapeterna själv. Tapeten ”Svärmor” med skor som motiv pryder sovrummet, och tapeten ”Familjen” med ramar sätter prägel på vardagsrummet. Jag studerar tapeten och upptäcker snart att Lisa har klistrat fast gamla familjefoton i de olika rammönsterna.

– Tanken bakom mönstret är hur man väljer att rama in sitt liv, berättar hon.

Ju mer jag tittar mig runt i hemmet desto fler detaljer hittar jag. Hon har bytt lådknoppar i köket, klätt om skokartonger i fina papper och tavlorna har hon gjort själv.

– Att göra egna grejer är en bra grej! skrattar hon. Man kan göra allt från tavlor till kuddar.

Tapetprojektet började som ett examensarbete och är nu en av hennes huvudsysslor. Hennes mål är att komma ut med minst en ny produkt per år – oavsett om det är en tapet, ett tyg eller något annat.

– Mönster är ett bra sätt att kommunicera. Det är lätt att ta till sig. Man får direkt en känsla om man tycker om det eller inte och jag älskar tapeter. Det säger så mycket om vem som bott i huset och vem du är.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem

Trädgård