Okänt djur hittat på strand

Svensk zoolog: ”Det enda som inte går att utesluta är att det är en utomjording”.

Vad är det för något?

Den märkliga fyndet som hittades på en strand i USA väcker frågor.

En utomjording, en bluff eller sköldpadda utan skal – Vad tror du?

Fyndet gjordes i mitten av juli på en strand i Montauk, Long Island. Jenna Hewitt, 26, och några vänner letade efter någonstans att ligga och sola. De såg en grupp människor stående i en ring och bestämde sig för att gå dit.

När hon såg varelsen blev hon först förbryllad – och sedan chockad. "Monstrets" brunaktiga kropp saknar päls. Det har en näbbaktig nos med vassa tänder.

– Vi visste inte vad det var för något, säger hon till tidningen Chicago Tribune.

Bloggare

Hon lånade väninnans digitalkamera och knäppte några bilder. I dag, tre veckor efter upptäckten, är den märkliga varelsen en stor snackis i USA. Flera bloggare, ett antal tidningar och tv-kanaler har rapporterat om det så kallade "Montauk monster".

Det dröjde inte länge innan lokaltidningen The Independent snappade upp fyndet. Samtal från förbryllade läsare strömmade in till redaktionen.

– Det är en sköldpadda utan skal, en hund, självaste satan och så vidare. Folk kunde inte sluta prata om det, säger Rick Murphy, chefredaktör på The Independent till Chicago Tribune.

I närheten av fyndplatsen ligger en ö där man vårdar sjuka djur och vissa menar att "havsmonstret" är ett resultat av djurförsök. Andra är övertygade om att det är en utomjording.

"En bluff"

Men Mats Höggren, zoologisk chef på Kolmårdens djurpark, är av en annan åsikt.

– Det är bluff, jag är helt säker, säger han till aftonbladet.se.

Mats Höggren har tittat på bilder som föreställer "monstret", ur olika vinklar.

– Det ser ut som något ur en science fiction-film. Ur ett zoologiskt perspektiv tror jag att detta ska föreställa någon form av landvarelse, alltså inte något som kommit upp från havets djup. Det enda som inte går att utesluta vetenskapligt är att det är en utomjording, säger han och skrattar.

Enligt CNN ska den pälslösa kroppen lämnas in för analys.

Publisert: