Tysklands rikaste sex-utpressad

Av: Jenny Stiernstedt

Publicerad:
Uppdaterad:

Hennes otrohet filmades – men då hade hon redan betalat 75 miljoner kronor

Tysklands rikaste kvinna, Susanne Klatten, åkte på en riktig blåsning.

Motsvarande 75 miljoner kronor pungade hon ut – i tron att hon räddade sin älskade undan den italienska maffian.

Susanne Klatten, 46, är en gift trebarnsmor och god för en sisådär 75 miljarder kronor.

Hösten 2007 inledde hon en romans med en man i bekantskapskretsen. De träffades vid ett flertal tillfällen.

Vad hon inte visste var att deras möten i smyg filmades av mannens medhjälpare.

200-sedlar i garage

Lyckligt ovetande om vad som egentligen skedde bakom kulisserna var det naturligt för henne att stötta då mannen hamnade i trubbel.

När han berättade att han hotats av italienska maffian betalade hon ut den summa om 7,5 miljoner euro som utpressarna krävt. Som vore det på film överlämnades pengarna – växlade till euro i 200-sedlar – i ett parkeringsgarage.

När mannen kom en andra gång och bad om ytterligare cash började Klatten dock ana oråd. Hon vägrade betala varpå mannen hotade att offentliggöra filmerna med deras sexmöten.

Lyxbilar och lyxvillor

Trots en, som norska Aftonposten skriver, omtalad blyghet inför medier, valde hon i januari i år att anmäla sin älskare vilket på samma gång innebar att händelsen blev offentlig.

Mannen och hans medhjälpare arresterades av österrikisk polis. De ska ha levt ett utsvävande liv i München där polisen även beslagtog ett dussintal lyxbilar, allt från Rolls-Royce till Lamborghini. De ägde flera hus runt om i Europa där ordningsmakten fann stora summor i kontanter.

Inte ensam

Just den omfattande mängden pengar gör att polisen nu misstänker att de två även ska ha utnyttjat och utpressat andra rika kvinnor.

Susanne Klatten är dock den första som vågat anmäla.

Klatten rankas av den amerikanska tidsskriften Forbes som den 68:e rikaste personen i världen med en personlig förmögenhet på mer än 9,6 miljarder dollar, uppger AP.

Hon beräknas tjäna tio miljoner kronor per dag och äger tillsammans med sin mor och bror 46 procent av aktierna i BMW. Hon äger även 51,1 procent av företaget Altana.

Publicerad: